Ministrul Economiei: Este prematur să discutăm despre o reducere a PIB-ului ca urmare a conflictului din Ucraina

Data:

Nu există o estimare clară a efectelor economice asupra România din cauza războiului din Ucraina și a sancțiunilor impuse Rusiei și Belarus, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-un interviu pentru Viața liberă.

„La patru săptămâni de la începerea conflictului, încă mai sunt stocuri de materii prime și de materiale. Cred că efectele economice vor fi mult mai clare în următoarele săptămâni. Ceea ce pot să spun este că, pe sectorul industrial, cel metalurgic și cele care aveau în mod tradițional legături cu companii din Federația Rusă, Ucraina şi Belarus, sunt soluții alternative de aprovizionare.

Cel puțin din informațiile pe care le avem acum la Ministerul Economiei, nu vom întrerupe activitatea. Ar putea fi redusă, tocmai de aceea venim cu acel proiect de ordonanță privind șomajul tehnic și sprijinirea companiilor care ar avea dificultăți temporare în continuarea activității.

Despre o scădere a PIB-ului ca urmare a conflictului din Ucraina e prematur să discutăm în acest moment. Evaluăm. Impactul conflictului din Ucraina asupra economiei nu este doar o problemă a României”, a menționat Florin Spătaru.

Interviul integral în Viața liberă.

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Anonimă din Iași prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”. Niciun politician corupt nu e anchetat

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...