vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziEducațieMinistrul Educaţiei: Elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz...

Ministrul Educaţiei: Elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că, în afară Ordinului comun al ministrului Educaţiei și ministrului Sănătăţii, există o metodologie INSP și că DSP este organismul care face ancheta epidemiologică, iar elevii care lipsesc de la şcoală la apariţia unui caz în clasă pot fi notaţi ca absenţi.

Cîmpeanu a precizat, potrivit HotNews, că, dacă elevii din aceeaşi clasă poartă corespunzător masca de protecţie, nu sunt consideraţi contacţi cu cei depistaţi pozitiv.

”În Ordinul comun se prevede că, încă de la apariţia primului caz, DSP face anchetă epidemiologică. Dacă respectă regulile şi poartă masca de protecţie, aşa cum trebuie să o poarte în clasă, nu sunt contacţi direcţi, conform metodologiei INSP. Totul e să respecţi regulile. DSP stabileşte contacţii direcţi (…). Cei care sunt stabiliţi contacţi direcţi, dacă există, intră şi ei în izolare, iar clasa merge mai departe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Articolul integral, pe HotNews!

Citește și: Ce trebuie să știm despre vaccinurile anti COVID-19 utilizate la copiii între 5 și 11 ani – PressHub

SursăHot News
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE