Ministrul Energiei: Statul va compensa facturile la electricitate pentru 13 milioane de români

Data:

La electricitate, va fi compensată diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă, 64 de bani pe kWh cu toate taxele incluse, şi cel mediu, 82 de bani pe kWh.


Statul român va compensa facturile la energie electrică pentru aproximativ 13 milioane de români care au un consum lunar între 30 de kWh şi 200 de kWh, a afirmat, miercuri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un briefing la finalul şedinţei de Guvern. „Am prezentat astăzi în Guvern în primă lectură proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru compensarea facturilor românilor la electricitate şi gaze”, a precizat el. La electricitate, va fi compensată diferenţa dintre cel mai mic preţ din piaţă, 64 de bani pe kWh cu toate taxele incluse, şi cel mediu, 82 de bani pe kWh.

„Am plecat de la ideea că în piaţa concurenţială avem o ofertă minimă, un preţ minim de referinţă, oferit de o companie, care este mai mic decât preţul reglementat la 31 decembrie 2020. Deci vorbim de un preţ concurenţial mai mic decât preţul reglementat la sfârşitul perioadei de reglementare. Avem o bază minimă de pornire şi avem un preţ mediu în piaţă care e în jurul cifrei de 82 bani pe kWh, cu toate taxele incluse.(…) Avem două referinţe, referinţa minimă, cel mai mic preţ din piaţa concurenţială, care e 64 bani şi preţul mediu din piaţa concurenţială, care e 82 de bani. Această diferenţă de 18 bani pe kWh la consumatori va fi subvenţionată în totalitate de stat, din bugetul statului. (…) De această măsură vor beneficia aproape 13 milioane de români”, a spus Popescu.

(…)

Pentru detalii referitoare la acest material, accesați Ziarul de Iași.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related