Lavrov: Doctrina nucleară a Rusiei se va aplica pentru „noile” teritorii

Data:

Toate legile și doctrinele Federației Ruse, inclusiv cea nucleară, se vor aplica și noilor teritorii dacă vor fi consacrate în Constituția țării, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de agenția Interfax.

„Întregul teritoriu al Federației Ruse, care este consacrat și poate fi consacrat suplimentar în Constituția Federației Ruse, se află cu siguranță sub protecția deplină a statului, acest lucru este absolut firesc. Toate legile, doctrinele, conceptele, strategiile Federației Ruse se aplică întregului său teritoriu”, a declarat Lavrov în cadrul conferințelor de presă de la ONU, răspunzând la întrebarea dacă doctrina nucleară a Federației Ruse va fi extinsă la noi regiuni dacă acestea vor vota în favoarea aderării la Rusia în timpul referendumurilor.

Comentând declarațiile privind un răspuns iminent al SUA în cazul în care noi teritorii se alătură Rusiei, ministrul a precizat: „Nu m-aș angaja în nicio prognoză sumbră aici”.

Citește și: Alegeri în Italia. La Roma ar putea veni al doilea premier de extremă dreapta după Mussolini

„Nu am auzit că Statele Unite amenință cu vreo lovitură, am auzit că președintele Biden a spus că, dacă vor avea loc referendumuri și rezultatele acestora vor fi adoptate, Rusia se va confrunta cu alte sancțiuni „din iad”, sau din altă parte … Dacă se avansează o teză amenințătoare că Rusia va fi lovită, voi citi acest text, nu știam că Statele Unite și Ucraina sunt aliați legați de un lanț atât de periculos”, a adăugat el.

Lavrov a precizat că Statele Unite, ca și alte țări occidentale, nu s-au declarat parte în conflictul din Ucraina și, prin urmare, trebuie să respecte convențiile internaționale care interzic furnizarea de nave de război, muniții și orice echipament militar. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Adica cum vedeti d-voastra dragi concitadini rezolvarea sau punerea in aplicare a doctrinei militare ruse in cazul de fata ? Ce ar trebui sa faca Rusia ? Sa atace doar trupele ucrainiene deja infiltrate in teritoriul asa zis si devenit , de curind , al Rusiei sau sa atace tarile NATO ? O prostie ce doar se vrea imaginativa . Daca isi ataca propriile teritorii, recent ocupate , va imaginati care este impactul asupra mediului asupra unor entitati economice ce sunt purtatoare de mari factori distrugatori de felul substantelor radioactive sau de altele asemeni ? O astfel de lovitura obliga Ucraina sa distruga toate centrale nucleare din zona si pe cele aflate din proximitatea Ucrainei pe teritoriul Rusiei . Cine, doamne iarta-ma, este nebunul ala ce si-ar dori asa ceva ? Aveti oare convingerea ca Ucraina nu este detinatoarea de lovituri nucleare tactice sau de vreun altfel de raspuns (va amintiti de acele zile de inceput in care pasarile erau purtatoare de substante bio- genetice ce aveau tinta fixa anumite etnii) ce ar elimina ,posibila viata umana , pentru o suta de ani de o parte si de alta a granitelor ruso -ucrainiene .Este Rusia capabila, la modul faptic, sa loveasca nuclear orasele din SUA si din Marea Britanie stiind foarte bine ce capacitati de distrugere la sol au aceste doua natiuni sau vor risca rusii distrugerea la sol a tuturor capacitatilor lor nucleare ? Totul este o poveste de adormit copiii .Este evident cum mobilizarea va afecta doar anumite categorii de cetateni rusi ce deja sunt convocati la arme . Cetateni condamnati , cetateni fosti condamnati dar stiuti ca infractori recidivisti , cetateni de alte etnii ce se impotrivesc (deja demonstrantilor li se aplica tratamentul mobilizator ) deciziei de mobilizare , cetateni ce nu rezoneaza cu biserica Ortodoxa rusa , cetateni minoritari de tot felul si multi alti cetateni ce nu isi dorec razboiul , vor fi primii trimisi in linia intii, paziti fiind de alte formatiuni militare , incorporate recent , ce vor fi parte a esalonului doi cu sarcini de preventie strict stipulate deja in lege .Uitati de bombele nucleare si alte asemenea nazdravanii ce ar elimina viata , de-a lungul celor 1000 de km de granita si de-a latul altor sute de km de o parte si de alta a granitei ruso-ucrainiene .Va imaginati ce impact ar avea asupra migratiei si a depopularii unor vaste teritorii aflate in aceasta regiune ? Peste poate .Macron o tot zice de ceva vreme „ haideti la negocieri ” . Tot ceea ce auziti trebuie citit si inteles in aceasta cheie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...