marți, 24 mai 2022
AcasăRecomandateMinistrul Sănătății, după numărul record de cazuri de COVID: Am estimat o...

Ministrul Sănătății, după numărul record de cazuri de COVID: Am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron | VIDEO

Ministrul Sănătății, Alexandra Rafila, a declarat miercuri, in ziua în care România a înregistrat cele mai multe cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei, că autoritățile au estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron, cu transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente.

Rafila a transmis că „nu există motive de panică”, iar școlile rămân deschise în acest moment.

„Astăzi am avut, într-adevăr, cel mai mare număr de cazuri înregistrate. Ne aşteptam ca astăzi să fie acest număr, pentru că ne aflăm după o perioadă în care testarea a fost mai redusă. Astăzi au fost aproape peste 110.000 de teste efectuate. Este un număr de cazuri care este similar cu ceea ce se întâmplă în multe alte ţări. În Danemarca au fost ieri 43.000 de cazuri, la un grad de vaccinarede 81%. Noi am estimat o astfel de evoluţie generată de tulpina Omicron, cu transmisibilitate mult mai mare decât tulpinile precedente, inclusiv la persoane vaccinate, dar asta nu înseamnă că vaccinarea nu trebuie să meargă înainte”, a declarat ministrul Sănătății.

Citiți și

Record absolut de cazuri noi de COVID-19: peste 34.000 de infectări

Județele cu cea mai mare rată de infectare COVID-19

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE