Ministrul Turismului anunţă că se caută soluţii pentru plajele prea largi de la Mamaia, care au făcut turiştii să renunţe la rezervări

Data:

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că, după toate prognozele, nu îşi va petrece în acest an concediul nicăieri, dar ar vrea să meargă pe litoral pentru a se interesa de starea plajelor. Cadariu a anunţat că, împreună cu Ministerul Mediului, se caută soluţii pentru plajele prea largi, care au făcut turiştii să renunţe la rezervări.

„După cum se prognozează, cred că nicăieri. Unde mi-aş dori să merg? În primul rând mi-aş dori să ajung pe litoral pentru că sunt curios să vedem dacă putem sau nu să rezolvăm o problemă (…) E o problemă acolo generată de un lucru bun, un lucru pozitiv: lărgirea plajelor. S-a pornit de la o idee foarte bună, folosirea banilor europeni pentru a stopa eroziunea.

La Mamaia, aproape că nu mai exista plajă. Cum s-or fi făcut proiectele, cum s-au pus în execuţie, nu mă pot pronunţa, nu sunt de meserie, plajele în sine sunt în administrarea Apele Române care sunt la Ministerul Mediului, nu mă pronunţa pe acest aspect.

Cert este că rezultatul final, dacă din punct de vedere al scopului iniţial e în regulă, în sensul că s-a stopat eroziunea, din punct de vedere a activităţii turistice a creat probleme”, a declarat Cadariu.

Ministrul Turismului a explicat că lăţimea plajelor a speriat turiştii.

„În foarte multe zone, lăţimea plajelor variază între 200 şi 300 de metri, motiv pentru care semnalau cei de la Constanţa că în cursul anului 2021 foarte mulţi turişti au renunţat să îşi mai facă concediul, deşi aveau rezervări la Mamaia, căutând soluţii în alte staţiuni de pe litoral.

Am avut foarte multe discuţii la Ministerul Mediului, sper să fim în situaţia în care să o fi rezolvat, în sfârşit, pentru că e o problemă legislativă, pentru a putea încheia acte adiţionale, de concesionare a plajelor, cu actualii deţinători, pentru a avea dreptul să amplaseze şezlonguri şi umbrele aproape de apă”, a declarat Daniel Cadariu, titrează HOTNEWS.RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...

Necrolog pentru un om bun

Joi dimineață, la prima oră, am aflat că a...

Ziare.com: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au conectat la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați”...