Ministrul Virgil Popescu va depune plângere penală împotriva lui George Simion

Data:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat luni seară că va depune plângere penală împotriva co-președintelui AUR, George Simion, după ce acesta l-a agresat în timp ce vorbea de la tribuna Parlamentului.

Virgil Popescu vorbea de la prezidiul Camerei Deputaților la moțiunea simplă împotriva sa, moment în care George Simion a venit la tribună, a pus ambele mâini pe ministru și a urlat în repetate rânduri ”Ești un hoț!”, ținându-l de gât.

Președintele de ședință, Daniel Suciu (PSD), i-a cerut în mod repetat lui George Simion să ia mâinile de pe Virgil Popescu.

Virgil Popescu i-a replicat imediat, strigându-i ”Ești un prost!”.

”Domnule președinte, pot să îi spun eu domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe Simion îl frământă alte lucruri”, spusese Virgil Popescu înainte de intervenția în forță a lui Simion.

Ulterior, ședința a fost suspendată.

Citește și: VIDEO | George Simion l-a agresat pe ministrul Energiei, la tribuna Parlamentului și a urlat: ”Ești un hoț!”

Într-un mesaj postat pe Facebook, ministrul Energiei spune că Simion nu are nicio scuză pentru comportamentul său agresiv și că liderul AUR trebuie sancționat pentru ceea ce a făcut, prin urmare va depune o plângere penală.

“Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a transmis Virgil Popescu.

Citește și: George Simion, după ce l-a bruscat pe ministrul Energiei: Nu e nicio agresiune. Dacă vezi un hoţ, te duci la el

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...

Parlamentul European aprobă primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor

Primele norme ale UE privind combaterea violenței împotriva femeilor...