Minunata lume nouă a covidofililor

Data:

De curând am asistat la o demonstrație a covidofililor conduși de cei doi lideri marcanți ai unei alianțe pentru unirea românilor. A fost interesant că protestatarii erau revoltați de obligativitatea vaccinării, deși proiectul de lege privind vaccinarea include doar obligația de a informa despre vaccinare. Ca să explicăm, în cheia luptătorilor ,,din gură” pentru familia tradițională bărbat – femeia roabă supusă, e ca și cum s-ar spune că ni se vor crește copiii de către pedofili doar pentru că în Constituție nu scrie că familia este formată din bărbat și femeie, deși avem o lege care spune că doar persoanele de sex opus pot forma o familie.  

Grav este că la acest protest am avut și un slogan care asimilează orice epidemiolog de buna-credință cu un comandant de lagăr nazist de concentrare. Liderii politici de la acest protest și participanții au fost de acord că toți cei care vor vaccinarea sunt fasciști și că vaccinul este la fel de grav ca Holocaustul. Este dezamăgitor ca, la o demonstrație legitimată democratic prin prezența unor aleși în Parlamentul României, să se scandeze cu pancarte prin care se ia în derâdere suferința atroce a celor care au murit în lagărele de concentrare naziste. Să spui că munca forțată și gazarea ”te fac la fel de liber” ca și vaccinarea reprezintă o dovadă de cinism atroce. Scopul scuză mijloacele, doar că nu oricine este dispus să folosească orice mijloc pentru a atinge un anumit scop.

Noua lume minunată a covidofililor nu permite să existe o altă opinie în afara lor. Nu există o altă autoritate morală decât aceea a liderilor autoproclamați. Covidofilii se hrănesc cu ura față de ceilalți care își permit să aibă puncte de vedere contrare și argumentate. Dumnezeu îți oferă știința ca instrument de a avea o viață mai bună pe pământ și de a ajuta și pe semenii tăi să aibă o viață mai buna. Covidofilii refuză știința și sunt sprijiniți mediatic de cei care doresc să revenim la etapa de dezvoltare istorică în care tovarășii să fie mici Dumnezei care să înlocuiască divinitatea în inima noastră. Covidofilii vor să ne uităm cu frică la liderii lor agresivi și să tăcem pentru a nu fi ștampilați cu eticheta de antiromâni. 

Interesant este și că, exact în toiul acestor agitații fără fundament rațional, există și o inițiativă interesantă de a oferi posibilitatea unui episcop de la malul Mării Negre de a candida pentru postul de patriarh pe viitor din postura de mitropolit al Tomisului. Iar acest episcop este cunoscut pentru punctele sale de vedere împotriva măsurilor de sănătate publică și pentru sfidarea regulilor ce sunt impuse muritorilor de rând. Covidofilii nu vor să respecte regula stabilită de Iisus Hristos de a respecta autoritatea statului pe pâmânt, ci vor ca ei să respecte doar regulile cu care sunt de acord.  

Orice dezbatere publică civilizată implică un minim respect al ființei umane cu care interacționezi. Atunci când spui că interlocutorul tău este fascist ar trebui să ai argumente serioase. Trăim însă într-o lume în care pare că adevărul contează din ce în ce mai puțin și în care cel care urlă cel mai tare prosperă. Răspunderea celor care ne mint constant în spațiul public este inexistentă. Memoria oamenilor pare să fie din ce în ce mai slabă prin raportare la aberațiile proferate de către modelele umane promovate doar pentru că aduc rating de către televiziuni. 
Covidofilii ne spun că suntem deja într-o dictatură. Și totuși apar peste tot la televiziuni, sunt căutați cu disperare de către reporteri prin Parlamentul României și au devenit un model pentru tânăra generație.

Ei sunt cei care ne risipesc orice dilemă, cunosc tot ce se întâmplă în univers și sunt stânca noastră stabilă în această lume în care totul pare relativ, inclusiv adevărul. Covidofilii se pot aduna unde doresc, cu asumarea unor amenzi infime prin raportare la banii pe care-i pot primi pentru prezența lor specială la evenimente sau la emisiuni de televiziune. 
Protestul împotriva informării cu privire la vaccinare reprezintă doar o reflectare a nevoii covidofilor de a ne tăia accesul la alte surse de informare, altele decât cele agreate de către ei. Curentul politic de origine populist totalitară implică geneza adevărurilor alternative. Există trusturi de presă bine organizate care să creeze știri alternative, altele decât cele care contează realmente pentru cetățean. În loc să vorbim despre problemele reale ce contează pentru oameni, generăm conținut alternativ călduț despre orice altceva, de la carențele de pufoșenie ale cățelului președintelui Biden la avatarurile suferinței din iubire ale unor bombardieri.

Telespectatorii captivi au ajuns să gândească doar ce dorescu prezentatorii de televiziune favoriți. Atâta timp cât există apărări împotriva proceselor de calomnie ce țin în instanță în sensul că avem ziariști de la care nu te poți aștepta să spună adevărul, așa cum s-a reținut despre Tucker Carlson de la Fox News, orice telespectator sau votant ar trebui să fie circumspect atunci când i se livrează o informație de către politicieni, influenceri sau ziariști vedetă. Întotdeauna trebuie să ne gândim ce câștiga cel ce minte, să vedem și alte puncte de vedere și să iubim adevărul mai mult decât personajul care ni-l livrează.

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...