Mircea Geoană: „Facem un nou apel către Rusia să renunțe la retorica agresivă la adresa vecinilor săi”

Data:

Vineri seara s-a încheiat reuniunea extraordinară a miniştrilor de externe NATO, pe tema crizei de la graniția Ucrainei, desfăşurată la Bruxelles.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, spune că Alianța Nord-Atlantică rămâne deschis unui dialog de substanță în cadrul Consilliului NATO-Rusia din 12 ianuarie.

„Am abordat implicațiile pentru securitatea europeană a mobilizării nejustificate și neprovocate de forțe ale Federației Ruse la granițele Ucrainei și facem un nou apel către Rusia să renunțe la retorica agresivă la adresa vecinilor săi, să-și retragă forțele millitare, să detensioneze situația creată și să aleagă calea dialogului și a păcii.

Susținem suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Și suntem uniți în apărarea și protejarea tuturor Aliaților.

NATO rămâne deschis unui dialog de substanță în cadrul Consilliului NATO-Rusia din 12 ianuarie. Acesta va reprezenta o oportunitate pentru Rusia să-și demonstreze dorința reală pentru dialog, diplomație și respectarea angajamentelor și normelor internaționale. Nu vom face nici un compromis față de principiile fundamentale ale securității și securității europene, consfințite în Tratatul de la Washington.

Săptămâna viitoare am convocat și reuniunea Comisiei NATO – Ucraina și vom avea consultări cu alți parteneri-cheie, precum Georgia, Republica Moldova, Finlanda, Suedia și Uniunea Europeană. Orice țară, indiferent de mărime sau de geografie, are dreptul fundamental de a-și decide drumul și alianțele din care dorește să facă parte”, a scris Mircea Geoană pe Facebook.

Sursă foto: Facebook Mircea Geoană

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

Directoarea Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, este cercetată...

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“