Misiune olandeză de evaluare pe Schengen în România (surse)

Data:

Guvernul Olandei a trimis în România o misiune de evaluare care să verifice stadiul îndeplinirii criteriilor necesare pentru aderarea la spațiul Schengen, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Misiunea este formată din experți și va dura până la sfârșitul acestei săptămâni.

Misiunea olandeză a venit la București la invitația României. Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe 21 octombrie că ministrul de Interne Lucian Bode l-a invitat în România pe omologul său olandez de Interne pentru a verifica îndeplinirea condițiilor de aderare la Schengen.

Invitația a venit în contextul în care Olanda nu a participat la misiunea UE de verificare de din octombrie, iar premierul olandez Mark Rutte a declarat că respectiva misiune este ”limitată” și nu a atins toate subiectele.

Potrivit informațiilor G4Media, misiunea de evaluare a Olandei se concentrează pe aspecte precum modalitatea de acordare a vizelor, protecția datelor și schimbul de informații dintre autoritățile române și cele din restul statelor membre UE.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Comisia Europeană cere fără întârziere aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...