duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateMitropolia Moldovei şi Bucovinei se aşteaptă la un număr record de pelerini...

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se aşteaptă la un număr record de pelerini la „Sfânta Parascheva“

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se pregăteşte pentru un pelerinaj religios amplu, de cel puţin nivelul celor din anii anterior. Surse ale „Ziarului de Iaşi“ au explicat că sunt aşteptate sute de mii de persoane din toată ţara anul acesta, mai multe chiar, dat fiind faptul că multe zeci de mii de oameni nu au mai venit în 2020 în urma restricţiilor impuse la nivel naţional, care menţionau că doar cei cu buletinul din localitatea respectivă pot participa la pelerinajul religios.

Mitropolia este pregătită cu măsuri de siguranţă: efective de preoţi şi de voluntari vor încerca să meargă kilometri de-a lungul cozii, rugându-i pe pelerini să păstreze distanţa şi să poarte, pe cât posibil, masca de protecţie. Vor fi oferite şi materiale de protecţie sanitară acolo unde va fi cazul, iar unele discuţii, neconfirmate oficial, cu municipalitatea şi Jandarmeria, iau în calcul extinderea zonei unde poate sta coada de pelerini.

Argumentele utilizate de oficialii Bisericii sunt acelea că vor fi mai mulţi oameni, iar o respectare chiar şi provizorie a distanţării va duce la alungirea cozii peste maximul de 4-5 kilometri atins în alţi ani.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE