sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăLa ziCulturăMoaștele Fericitului Episcop Iuliu Hossu, depuse în Catedrala “Schimbarea la Față” din...

Moaștele Fericitului Episcop Iuliu Hossu, depuse în Catedrala “Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, de sărbătoarea hramului bisericii

Moaştele episcopului Iuliu Hossu vor fi depuse duminică, 8 august, la Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca, cu ocazia serbării hramului lăcaşului de cult.

“La încheierea Sfintei Liturghii Arhierești pe care o va celebra cu ocazia serbării de hram, duminică 8 august 2021, de la ora 10.30, în Catedrala “Schimbarea la Față”, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va binecuvânta relicvariul și va depune moaștele Fericitului Episcop Iuliu Hossu în Catedrala “Schimbarea la Față” (B-dul Eroilor nr. 10, Cluj-Napoca). Relicvariul din Catedrala “Schimbarea la Față” a fost pregătit în decembrie 2020, în timpul episcopatului Preasfinției Sale Florentin, Ierarhul de vie amintire al Eparhiei de Cluj-Gherla. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, momentul depunerii sfintelor moaște a fost amânat. Acum, la sărbătoarea hramului Catedralei episcopale, credincioșii sunt invitați să participe la momentul de binecuvântare și depunere a moaștelor Fericitului Iuliu Hossu în Catedrală”, potrivit Episcopiei greco-catolice de Cluj-Gherla.

Citește articolul integral în stiriletransilvaniei.ro

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE