Modernizare cu probleme la Spitalul de Ortopedie Cluj. A intrat pe fir Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Ce nereguli s-au găsit

Data:

Probleme la contractul de lucrări derulat de Spitalul Județean de Urgență Cluj la secția de ortopedie. Pe lângă neregulile descoperite de Ministerul Sănătății, medicii de la Ortopedie sunt revoltați că lucrările de modernizare vor duce la scăderea drastică a numărului de paturi.

Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj ar fi trebuit reabilitate și modernizate încă din 2019, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Spitalul Clinic Județean de Urgență a avut nu mai puțin de trei licitații anulate (iulie 2019, septembrie 2019 și octombrie 2019) în ceea ce privește lucrările de modernizare la Ortopedie, reușind abia în ianuarie 2020 atribuirea contractului de lucrări. Valoarea acestuia era estimat la suma de 22,4 milioane lei fără TVA cu o durată a contractului de 19 luni. În iulie 2020, contractul de lucrări a fost atribut firmei Depisto Star SRL cu o valoare de 21,9 milioane lei fără TVA.

Înainte de semnarea contractului de lucrări, medicii de la Ortopedie au făcut o cerere către conducerea Spitalului Județean de Urgență, nemulțumiți de unele aspecte legate de realizarea proiectului de extindere și reabilitare a secției. Printre nemulțumiri se numără diminuarea numărului de paturi de la 116, cât are secția la 48 de paturi și de la 10 paturi pentru ATI la un număr de 7 paturi, reducerea sălilor de operații de la 4 la 3 și dispunerea blocului operator pe 2 etaje și distanța mare față de ATI etc.

Între timp, Corpul de Control al ministrului Sănătății a intrat pe fir și a efectuat un control la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj având ca scop verificarea proiectului privind lucrările de modernizare din cadrul Secției de Ortopedie, titrează MONITORUL DE CLUJ.

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...