Moldova, dependentă energetic în totalitate de gazul rusesc. Gazprom impune moldovenilor prețuri imposibile

Data:

Moldova este dependentă energetic în totalitate de gazul rusesc. Rusia profită de această dependență. Gazprom impune moldovenilor prețuri imposibile – de patru ori mai mari decât înainte de războiul din Ucraina. Pe acest fundal, inflația, în Moldova, a crescut cu până la 35 la sută și există riscul sistării livrărilor de gaze în plină iarnă, scrie Deutsche Welle!

Citește și: Expertul în securitate Iulia Joja: „Declarațiile lui Dîncu au pus România într-o poziție opusă față cea a SUA” (presshub.ro)

De aproape o lună, gruparea pro-rusă pe care președintele Maia Sandu a numit-o „gruparea pentru hoție și război” organizează proteste antiguvernamentale.

Manifestanții sunt aduși organizat, cu autocarele, prin rotație, în centrul Chișinăului și sunt „remunerați” cu 20 de euro ziua și 100 de dolari noaptea ca să scandeze „Jos Maia Sandu!” și să doarmă în corturi. Jurnaliștii moldoveni au postat pe internet zeci de filmulețe cu „protestatari” în stare de ebrietate – oameni agresivi care justifică războiul Rusiei contra Ucrainei, care îl blamează pe Zelenski, o insultă pe Maia Sandu și vorbesc urât despre România, UE și SUA. Evident, nu uită nici de sperietoarea cu homosexualii pe care o invocă la pachet cu veninul vărsat asupra UE și SUA.

FOTO: DW/Proteste în Moldova

Continuarea, în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...