Moment cheie: Germania trimite arme în Ucraina. Putin rămâne fără aliați

Data:

​Germania va trimite Ucrainei 1.000 de arme anti-tanc și 500 de racheten Stinger, potrivit unui anunț făcut sâmbătă de cancelarul german Olaf Scholz.

„Invazia rusă a Ucrainei marchează un punct de cotitură. Este datoria noastră să facem tot ce putem pentru a sprijini Ucraina în a se apăra de armata invadatoare a lui Putin”, a spus cancelarul german într-un mesaj pe Twitter.

Decizia este importantă având în vedere că marchează o schimbare a politicii germane cu privire la trimiterea de arme în alte țări, în timpul unui conflict.

Dar și față de Rusia. Dependența Berlinului de gazul rusesc a făcut ca liderii germani să fie precauți cu privire la o poziționare categorică față de Moscova, spre nemulțumirea celorlalți membri ai UE.

Schimbarea Germaniei vine în momentul în care numeroși aliați occidentali se mobilizează pentru a trimite Ucrainei mai multe arme, muniție și chiar sisteme de apărare antiaeriană, în timp ce forțele ruse atacă marile orașe ucrainene. De asemenea, ar putea permite o creștere a asistenței militare europene pentru Ucraina, mai notează BBC.

Amintim că sâmbătă, premierul polonez Mateusz Morawiecki adenunțat, la Berlin, „egoismul” anumitor ţări occidentale, „inclusiv al Germaniei”, după invazia Ucrainei de către Rusia, potrivit AFP.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related