sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăJustițieMonica Macovei: „Situațiile de criză cer soluții de criză”

Monica Macovei: „Situațiile de criză cer soluții de criză”

Fostul ministru al justiției din România, despre reformele din Republica Moldova

„Independența procurorilor și a judecătorilor nu este independența lor personală, nu este dreptul lor de a face orice sau de a nu face nimic, este dreptul oamenilor”, a declarat Monica Macovei, fostă ministră a justiției în România, într-un interviu cu Europa Liberă.

Dreptul oamenilor la o justiție corectă și independentă, dar care aduce rezultate. „Situațiile de criză cer soluții de criză”, a mai argumentat Macovei, dând astfel dreptate președintei Maia Sandu și majorității PAS, care recent, printr-o serie de amendamente, au creat posibilitatea evaluării instituțiilor și implicit a șefilor instituțiilor subordonate Parlamentului, dar și a Procuraturii Generale.

Totodată a fost eliminat concursul pentru șefia Consiliului Național Anticorupție, o „simplificarea” a procedurii – cum argumenta președinta Maia Sandu luni seară, la TV8 – pentru că în ultimă instanță, cuvântul decisiv îl are tot majoritatea parlamentară.

Monica Macovei, creditată cu înființarea unui parchet anti-corupție funcțional, Direcția Națională Anticorupți (DNA) în România, a mai declarat la Europa Liberă că evaluarea internă și externă a procurorilor și judecătorilor este o etapă-cheie în reforma justiției, „cea mai grea reformă”, în opinia sa, din toate care trebuie făcute.


Articol preluat din Europa Liberă

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE