sâmbătă, 18 septembrie 2021
AcasăÎn lumeInternaționalMoscova și Beijingul mobilizează regimurile autoritare din Belarus, Myanmar, Iran împotriva Vestului

Moscova și Beijingul mobilizează regimurile autoritare din Belarus, Myanmar, Iran împotriva Vestului

Moscova și Beijingul încearcă să strângă rândurile. Este răspunsul la regruparea Occidentului, afirmată în timpul turneului european al președintelui american Joe Biden, la mijlocul lui iunie. În același timp, cele două țări încearcă să speculeze diviziunile taberei occidentale.

Un număr de 28 de avioane ale forţelor aeriene chineze, inclusiv avioane de vânătoare şi bombardiere cu capacitate nucleară, intrau, la 16 iunie, în Zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan (ADIZ).

A fost cel mai mare număr de avioane înregistrat într-o zi de când au început să fie făcute publice astfel de date, în septembrie 2020, potrivit Agerpres. 

Taiwanul reclamase în mai multe rânduri, în ultimele luni, raiduri ale forţelor aeriene chineze în apropierea zonei sale de apărare antiaeriană. De această dată însă, aviația Beijingului, care a inclus bombardiere şi mai multe avioane de vânătoare, a survolat Taiwanul aproape de extremitatea sudică a insulei principale.

Citește integral articolul în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE