Moscova și Beijingul mobilizează regimurile autoritare din Belarus, Myanmar, Iran împotriva Vestului

Data:

Moscova și Beijingul încearcă să strângă rândurile. Este răspunsul la regruparea Occidentului, afirmată în timpul turneului european al președintelui american Joe Biden, la mijlocul lui iunie. În același timp, cele două țări încearcă să speculeze diviziunile taberei occidentale.

Un număr de 28 de avioane ale forţelor aeriene chineze, inclusiv avioane de vânătoare şi bombardiere cu capacitate nucleară, intrau, la 16 iunie, în Zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan (ADIZ).

A fost cel mai mare număr de avioane înregistrat într-o zi de când au început să fie făcute publice astfel de date, în septembrie 2020, potrivit Agerpres. 

Taiwanul reclamase în mai multe rânduri, în ultimele luni, raiduri ale forţelor aeriene chineze în apropierea zonei sale de apărare antiaeriană. De această dată însă, aviația Beijingului, care a inclus bombardiere şi mai multe avioane de vânătoare, a survolat Taiwanul aproape de extremitatea sudică a insulei principale.

Citește integral articolul în Newsweek România

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“