duminică, 26 septembrie 2021
AcasăInvestigațiiMoștenirea lui Kiss: Consiliul Județean Bihor a pierdut terenurile vândute pe șpagă...

Moștenirea lui Kiss: Consiliul Județean Bihor a pierdut terenurile vândute pe șpagă firmei Selina de fostul șef al UDMR

Daună totală! Pagubele produse Consiliului Județean Bihor prin vânzarea către firma Selina a cazărmilor dezafectate din Oradea, la propunerea fostului președinte Alexandru Kiss, nu mai pot fi reparate.

În această vară, la exact 15 ani după încheierea tranzacțiilor pentru care fostul șef al UDMR Bihor, patronul Beneamin Rus și alți complici ai lor au fost trimiși de DNA Oradea în judecată, fiindcă vânzarea s-a făcut printr-o licitație trucată în schimbul unor șpăgi, cea mai înaltă instanță din România a decis că CJ Bihor nu-și poate recupera prejudiciul de cel puțin 7,8 milioane lei. Motivul? Nu a acționat la timp, ci după expirarea termenului limită…

Afacerea Luceafărul

Cel mai mare tun imobiliar local era dezvăluit în aprilie 2014, când DNA Oradea anunța punerea sub urmărire penală a lui Alexandru Kiss pentru șpăgi de 4,3 milioane euro primite între anii 2002-2008 ca să „rezolve” mai multe contracte publice: construirea haldei de deșeuri a Oradiei de către firma ungară Keviep, aprovizionarea CET cu cărbune, reabilitarea unui drum judeţean de către Selina şi vânzarea, tot către această firmă, a terenurilor fostelor unităţi militare din Calea Aradului și din strada Universității.

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE