Campionatul Mondial de Fotbal: multe baruri din Germania boicotează meciurile

Data:

Campionatul mondial de fotbal Qatar 2022: în multe cârciumi germane nu se transmit meciurile. Niciodată nu a existat o asemenea reacție față de un turneu de fotbal, notează Deutsche Welle.

De 27 de ani, la Lotta se scrie istorie când sunt meciuri de fotbal. Cârciumă de cult din sudul orașului de pe Rin, aici s-au născut amintiri memorabile în fața celor două televizoare de pe perete și a imensului ecran ce coboară din tavan. Golul victoriei, marcat în prelungiri de FC Köln, aruncă barul în aer, oameni care nu se cunosc se îmbrățișează iar atmosfera electrizantă este întreținută de râuri de Kölsch, berea locului.

Și naționala masculină a Germaniei a atras ca un magnet la Lotta. De neuitat este răcnetul colectiv la golul înscris de Mario Götze în finala Cupei Mondiale câștigate în 2014 în fața Argentinei.

Și, cu toate acestea, Peter Zimmermann, proprietarul lui Lotta, fanatic consumator de fotbal și abonat de peste 20 de ani la meciurile lui FC Köln, a luat o decizie pe care au mai luat-o și mulți alți patroni de baruri și restaurante din Germania: în următoarele patru săptămâni, cât timp se desfășoară Campionatul Mondial din Qatar, televizoarele rămân stinse.

„Luăm, astfel, atitudine împotriva acestui sistem FIFA complet corupt, căruia nu îi pasă decât de bani și care nu pune deloc preț pe drepturile omului și pe cultura fotbalului. Iar în Qatar avem de toate: femeile oprimate, homosexualii discriminați, condiții catastrofale de muncă”, argumentează Zimmermann.

Citește și: Campionatul mondial de fotbal. Câți oameni au murit, de fapt, în Qatar

Darts sau filme în locul meciurilor din Qatar

În această după amiază, când se va desfășura meciul inaugural al turneului final, între Qatar și Ecuador, barul Lotta nu va fi încă deschis.

Continuarea, în Deutsche Welle!

Foto: Proteste ale fanilor la meciul din Bundesliga SC Freiburg vs Union Berlin din 13.11.2022. Preluare DW

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Ceruse să fie lăsat la domiciliu. | Info Sud-Est

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Autorul accidentului mortal...