Municipiul Drobeta Turnu Severin intră în carantină. Primar: În luarea deciziei a contat colapsul sistemului sanitar

Data:

Municipiul Drobeta Turnu Severin intră în carantină începând de luni, fiind primul oraș mare în care se ia această măsură în valul 4 al pandemiei. Primarul Marius Screciu spune că decizia a fost luată în primul rând din cauza „colapsului” sistemului sanitar, spitalul fiind plin de pacienți cu COVID, iar medicii fiind nevoiți să interneze doar persoanele care au nevoie de oxigen.

„E plin în spital, medicii îi internează doar pe cei care au nevoie de oxigen, trebuie să aleagă cine merită să fie internat și pe cine trimit acasă. (…) S-a discutat câteva zile această decizie și a contat colapsul sistemului sanitar și că rata de incidență a crescut într-un timp foarte scurt”, a spus primarul, duminică, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Acesta a precizat că, începând de luni, școlile și grădinițele intră în online, magazinele se închid la ora 18.00, restaurantele, barurile, sălile de fitness vor fi închise. Oamenii vor merge cu adeverință sau legitimația de serviciu la locurile de muncă.

Citiți articolul integral pe G4Media.ro.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...