Municipiul Iași trece de mâine în scenariul galben. Se reia o parte din activitatea economică

După ce a fost timp de o lună de zile în scenariul roșu, municipiul Iași va trece, începând de mâine, în scenariul galben, fiindcă rata infectărilor cu SARS-CoV-2 a scăzut sub indicatorul de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În mod concret, în cursul zilei de vineri, 16 aprilie, când Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia modificării scenariului, Iașul avea o incidență a infectărilor de 2,72 de cazuri la mia de locuitori, într-un trend descendent de mai bine de o săptămână.

Deciziile luate de mâine vor viza în principal restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri și sălile de spectacole, care vor putea să își reia activitatea fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Sursa: Primăria Municipiului Iași

„Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor (inclusiv cele din interiorul hotelurilor și pensiunilor), în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6.00 – 22.00. Este permisă organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Este permisă activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea orarului de lucru stabilit”, a precizat Instituția Prefectului într-un comunicat remis presei.

În continuare, rămân interzise activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor de tipul drive-in, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte activități şi evenimente culturale. Trecerea în scenariul galben nu anulează și interdicțiile stabilite la nivel național pe întreaga perioadă a stării de alertă.

De asemenea, evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, rămân interzise, atât în spații deschise, cât și închise, la fel și desfășurarea activităților târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor. Nu va fi permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, în timp ce circulația pietonală este restrânsă la grupuri de maximum 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

partajează acest articol:
Madalina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Bode: ”Nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă. Vor fi controale”

Sâmbătă este prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de Guvern după scăderea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în ţară. Astfel, masca de protecţie nu mai e obligatorie în spaţiile publice neaglomerate şi s-au eliminat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

VIDEO | Premierul clarifică dilema privind relaxarea la joburile cu toți angajații vaccinați: “Deocamdată, cu mască la locul de muncă, la interior”

Premierul a admis că s-a produs o confuzie chiar printr-o prevedere publicată într-un ordin al M. S.

Doi bărbați urmăriți internațional, unul dintre ei, albanez, pentru tentativă de omor, au fost depistați de polițiștii argeșeni și încarcerați

Cel de-al doilea urmărit internațional depistat și încarcerat e un român căutat de cinci ani.
partajează acest articol: