Musical la Teatrul de Operetă București: NEXT TO NORMAL

Data:

30 OCTOMBRIE 2022, ORA 19:00, TEATRUL DE OPERETĂ „ION DACIAN”, SALA OPERETĂ

Un musical premiat în 2010 cu premiul Pulitzer pentru Dramaturgie și având 11 nominalizări la premiul Tony, în 2009 – anul în care a avut premiera pe Broadway.

„Next to Normal – (A)normal” este povestea unei femei care luptă să depășească o schimbare profundă în viața ei, care afectează viața întregii familii.

Plin de umor şi de lirism, musicalul surprinde momente din viața unei familii care încearcă să trăiască normal, aflându-se într-o situație nu tocmai normală.

Spectacolul „Next to Normal – (A)normal” abordează cu sensibilitate problema depresiei și a tulburării bipolare și a impactului pe care acestea le au nu numai asupra persoanelor afectate, dar și asupra celor apropiați lor.

Iniţiatorul şi coordonatorul proiectului „Next to Normal – (A)normal”, este actorul Victor Bucur care semnează şi regia spectacolului.

Distribuția spectacolului îi aduce împreună pe scenă pe:  Anca Florescu (Diana Goodman), Adrian Nour /Victor Bucur (Dan Goodman), Sidonia Doica/ Alexandra Penciu (Natalie Goodman), Lucian Ionescu (Gabe Goodman), Cătălin Petrescu (Doctor Madden), Victor Ion/ Andrei Miercure (Henry).

Next to normal – Povestea

Diana – personajul principal – pare să aibă o viață ideală. Are o căsnicie fericită și doi copii adolescenți.

Diana suferă, însă, de tulburare bipolară, anxietate și schimbări de dispoziție și, deși se află sub supraveghere medicală și urmează mai multe scheme de tratament, problemele par să se fi agravat odată cu trecerea timpului.

Soțul ei, Dan, se confruntă și el cu propria sa confuzie, într-o astfel de situație. Natalie, fiica lor, se izolează de membrii familiei și începe o relație cu un coleg de școală, Henry. 

Gabe, fratele ei rămâne singurul confident al Dianei și legătura ei cu un trecut mai fericit.

În premieră națională, producția musicalului Next to Normal a fost realizată grație proiectului cultural Musical on Stage, desemnat câștigător în cadrul concursului de proiecte organizat de AFCN, la categoria Programe Multianuale și implementat de către Asociația CREAS în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”.

Spectacolul „Next to Normal”, este un musical american pe versuri de Brian Yorkey și muzica de Tom Kitt ce a avut premiera pe Broadway în 2008. Valoarea artistică a spectacolului „Next to Normal”, a fost recunoscută încă de la prima montare, când, în 2009 a avut 11 nominalizări la Premiile Tony și a câștigat 3 premii.

Valoarea literară a libretului a fost de asemenea recunoscută la nivel mondial prin acordarea premiului Pulitzer pentru Dramaturgie în anul 2010, fiind unul din cele 11 musicaluri din istorie care au primit acest premiu.

Spectacolul este o dramă contemporană, despre lupta unei femei cu depresia bipolară și despre efectele bolii ei asupra familiei sale.

Next to Normal reprezintă o extraordinară invitație la meditație asupra felului în care societatea înțelege persoanele cu tulburări psihice, înțelege cum să reacționeze și cum să îi ajute pe cei aflați în suferință, să se simtă mai puțin stigmatizați.

Biletele sunt disponibile aici: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3047/next-to-normal-a-normal-teatrul-naional-de-operet-i-musical-ion-dacian-bucuresti-30-octombrie-2022

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vremea Floriilor la Muzeul Național al Țăranului Român

Vremea Floriilor la Muzeul Național al Țăranului Român

Licitație publică de închiriere spațiu comuna Cerașu

Licitație publică de închiriere spațiu comuna Cerașu

Capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal disponibile în variantă NFT

Capodopere ale Muzeului Naţional Brukenthal disponibile în variantă NFT,...