Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Data:

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990, când Andrei Pleșu, Ministrul Culturii de la acea dată, îl numește la conducerea Muzeului pe pictorul Horia Bernea, unul dintre cei mai influenți și talentați artiști români. Horia Bernea, împreună cu echipa sa, o mână de oameni minunați, dedicați și pasionați,„au făcut să renască un muzeu centenar”, un muzeu viu, misionar, care adună oameni, lucruri și povești.

„Muzeografia aparte practicată de Horia Bernea i-a prilejuit, în anul 1996, recunoașterea internațională, prin atribuirea trofeului EMYA – European Museum of the Year Award, Muzeul Țăranului fiind, încă, singurul din România care deține această distincție în patrimoniul său.

Prin expozițiile temporare și colecțiile sale vechi, dar și recente, prin târgurile sale deja tradiționale și promovarea „produselor țăranului român”, prin atelierele sale de creativitate pentru copii, prin diversitatea activităților sale culturale (lansări de carte și dezbateri, concerte și filme, colocvii și seri culturale etc.), Muzeul Național al Țăranului Român reușește să fie mereu actual”, arată Muzeul Național al Țăranului Român
Citește și: Copil de opt luni confirmat cu flurona, la Iași

La ora actuală, în spațiile expoziției permanente din clădirea monument-istoric, este deschisă expoziția „Alexandru Tzigara-Samurcaș – Întemeietorul Muzeului Național”, care celebrează 150 de ani de la nașterea fondatorului Muzeului Național Carol I, supranumit, în epocă, Muzeul de la Șosea. Continuatorul direct al acestui prim muzeu de artă națională este Muzeul Național al Țăranului Român.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Arhiva de Imagine MȚR

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...