vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziNereguli grave la autobazele și depourile STB: furnizori „suspecți”, achiziții inutile, facturi...

Nereguli grave la autobazele și depourile STB: furnizori „suspecți”, achiziții inutile, facturi „umflate” și consumuri record

Greva de la STB are loc în contextul în care un audit intern, avizat acum o săptămână, a scos la suprafață nereguli grave la autobazele și depourile societății de transport, potrivit site-ului Buletin de București, care a publicat culisele grevei din Capitală.

Printre neregulile constatate se numărau:

  • achiziții de piese pentru care există stoc mai mare decât necesarul maxim.
  • furnizori care facturează în plus fata de cele livrate.
  • contracte de furnizare piese valabile o zi în afara contractelor-cadru.
  • firme neagreate de Direcția de Achiziții care furnizează piese.

În total, auditorii au descoperit la contractele verificate “achiziționarea de repere în plus față de necesarul real” în valoare totală de 5.413.246 lei, adică peste un milion de euro.

Mai mult, cât privește „Situație supraconsum autobaze – 2021”, datele arată consumuri uriașe, peste cele calculate ca fiind normale.

Campioană la acest capitol este autobaza Ferentari, acolo unde supraconsumul de motorină a crescut de la 4.035 de liti în luna noiembrie, la 9.647 de litri în luna decembrie. 

În total, pentru cele noua autobaze și depouri ale STB, supraconsumul a crescut între noiembrie și decembrie 2021 de la 18.699 litri, la 44.981 litri. Un calcul simplu arată ca la un preț mediu al motorinei de 6,5 lei, costurile pentru supraconsumul autobuzelor a însemnat doar luna trecută 292.376 de lei, adica aproape 60 de mii de euro. 

Articolul integral, în Buletin de București!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE