vineri, 20 mai 2022
AcasăFără categorieNiciunul dintre pacienții cu COVID-19 internați nu este vaccinat. Ce spune...

Niciunul dintre pacienții cu COVID-19 internați nu este vaccinat. Ce spune managerul unității

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, dr. Florin Roșu, spune că niciunul dintre pacienții internați în secția Covid a Spitalului de Boli Infecţioase Iași nu este vaccinat.

Cu o medie de 20 de internări zilnic, unitatea mai are, potrivit Ziarului de Iasi, un singur pat pentru Covid-19 liber.

“Am constat că timpul de aşteptare la ATI al bolnavilor cu formă medie de boală şi infecţie cu tulpina Omicron este acelaşi ca şi în cazul tulpinei Delta, adică 6-7 zile. Ceea ce face diferenţa este faptul că în cazurile Omicron vorbim de o infecţie a căilor respiratorii superioare, şi nu neapărat ale plămânilor, cum este la Delta. În momentul de faţă, vârsta bolnavilor de la ATI COVID este de la 49 de ani, cel mai tânăr, la 80 de ani cel mai vârstnic. Toţi sunt nevaccinaţi, la fel şi bolnavii aflaţi pe celelalte saloane”, a adăugat dr. Florin Roşu. Ieri, pe municipiul Iaşi, incidenţa a ajuns la 3,66 la mia de locuitori, la fel ca alte 13 unităţi teritorial-administrative din întreg judeţul. 

Articolul integral, în ziaruldeiasi.ro!

Citește și: Ce trebuie să știm despre vaccinurile anti COVID-19 utilizate la copiii între 5 și 11 ani – PressHub

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE