Nicolae Ciucă: România a reușit să-și păstreze atractivitatea ca destinație de business

Data:

Estimările Comisiei Europene privind îmbunătățirea substanțială a perspectivei de creștere economică a României, de la 3,9% la 5,8% în acest an, oferă un plus de încredere investitorilor români și străini, spune premierul Nicolae Ciucă.

„Faptul că într-un an atât de complicat, România a reușit să-și păstreze atractivitatea ca destinație de business, este datorat, în mare măsură, curajului dovedit de antreprenori și capacității lor de a se adapta permanent”, explică prim-ministrul.

Finanțare pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Centrala nuclearelectrică de la Cernavodă

Nicolae Ciucă precizează că o contribuție definitorie o au investițiile private și publice, respectiv liniile de finanțare deschise din fondurile naționale și europene, inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență, precum și ”măsurile guvernamentale prin care am preluat presiunea creșterii prețurilor la energie”.

„Soluțiile pe termen scurt și mediu, precum cele de plafonare și compensare a prețurilor, adaptate inclusiv prin deciziile stabilite astăzi în Guvern, sunt complementare celor pe termen lung, ce tind spre obiectivul nostru de atingere a independenței energetice. Finanțarea recent obținută pentru realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Centrala nuclearelectrică de la Cernavodă se adaugă celorlalte investiții de anvergură pentru creșterea capacității de producție energetică a României”, spune Nicolae Ciucă.

Orientarea către cercetare-inovare-dezvoltare, o necesitate

Provocările următirilor ani pentru menținerea unui ritm constant de creștere economică sunt puctate în prognoza de toamnă a Comisiei Europene publicată vineriț

Citește și: INTERVIU | Abuzul asupra arhivelor. Cât timp mai acoperim crimele comuniste sau ale regimului antonescian?

„Menținerea volumului consistent al investițiilor și orientarea lor către cercetare-inovare-dezvoltare, către sectoare care produc valoare adăugată, aliniate strategiilor europene de dezvoltare, sunt pe lista priorităților noastre. Adăugăm măsurile de îmbunătățire a calității vieții și sprijinirea celor mai vulnerabili, crearea de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor cetățenilor pentru că doar avansând în același ritm în domeniile economic și social, putem ajunge la progres și dezvoltare”, mai spune Nicolae Ciucă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului. Ce înseamnă acest lucru pentru noi

Deficitul bugetar va exploda până la finalul anului, dacă...

Amazon are probleme financiare la Iași. Este cel mai mare angajator IT din oraș

Amazon are probleme financiare la Iași. Filiala din Moldova...

Construcția de locuințe, în declin consistent. Care sunt cauzele

Construcția de locuințe este aproape de prăbușire, potrivit datelor...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...