Nicolae Ciucă: „Trebuie să fim fermi în apărarea valorilor noastre”

Data:

„Trebuie să combatem acele acțiuni și discursuri care militează pentru ură și violență”, a declarat, duminică, premierul Nicolae Ciucă la Festivalul cultural „Săptămâna Haferland”, eveniment ce sărbătorit diversitatea culturală, prin promovarea tradițiilor sașilor din România.

Prim-ministrul a fost la Sibiu împreună cu președintele României, Klaus Iohannis.

„Am celebrat împreună istoria noastră comună și un exemplu desăvârșit de păstrare intactă a unei culturi și a unor tradiții etnice, lingvistice și religioase care și-au găsit locul și respectul cuvenite în patrimoniul cultural românesc. Sașii din Transilvania au împărțit cu poporul român momentele grele sau clipele faste ale istoriei, au trăit îmbrățișați de Carpați și de respectul fiecăruia dintre noi, ca parte a acestei națiuni”, a transmis premierul.

„De modul în care gestionăm acum aceste crize, alături de partenerii noștri europeni și trans-atlantici, depind viitorul și bunăstarea noastră”

Nicolae Ciucă a vorbit despre libertatea de a gândi, de a se informa, de a se educa, de a-și exprima identitatea etnică, culturală, lingvistică și religioasă, ca expresii ale libertății protejate și garantate de statul român.

„Vedem azi consecințele dramatice care apar atunci când aceste valori fundamentale sunt puse în pericol din cauza războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Citește și: VIDEO Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem?

Știm că de modul în care gestionăm acum aceste crize, alături de partenerii noștri europeni și transatlantici, depind viitorul și bunăstarea noastră în anii care vor urma. Guvernul pe care îl conduc are această misiune, deloc ușoară, de a asigura stabilitatea politică, socială și economică.

Ca societate europeană democratică, noi nu putem să gândim lumea în care trăim din perspectiva excluderii, a violenței sub toate formele sale sau a dreptului celui mai puternic.

Ca societate democratică trebuie să fim puternici și fermi în apărarea valorilor noastre, să combatem cu toată forța acele acțiuni și discursuri care militează pentru ură și violență în cadrul societății și să promovăm valorile democratice pe care se întemeiază pacea și bunăstarea comunităților noastre”, a mai spus premierul.

Foto: Facebook Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.