Nicușor Dan: „Bucureștiul este plin de imobile făcute pe genunchi, de băieți de 20 de ani”

Data:

spot_img

„Din păcate, Bucureștiul este plin de imobile făcute pe genunchi, de băieți de 20 de ani sau mai mult”, a declarat Nicușor Dan, ca răspuns la întrebarea unei jurnaliste, adresată la deschiderea Festivalul Internațional „George Enescu”.

Sâmbătă a avut loc conferința de presă care a marcat debutul celei de a 26-a ediții a Festivalului. La sesiunea de întrebări, o jurnalistă l-a întrebat pe primarul Capitalei de ce nu se face mai repede o sală modernă de concerte, cu bani de la Uniunea Europeană, susținând că „proiectul unei astfel de săli de concerte poate să fie făcut și de un tânăr de 20 de ani într-un garaj.”

„Nu poate fi licitată Uniunea Europeană ca să facă o sală de concert corespunzătoare Bucureștiului, României, cu argumentul că Festivalul acesta există de atâția ani și adună atâția artiști din lumea întreagă și are un asemenea prestigiu?

Eu zic că este vorba despre un proiect pe care un puști de 20 de ani poate să-l facă pe genunchi într-un garaj, așa cum au început marii it-iști”, a susținut jurnalista.

Trebuie respectați mai mulți pași

Citește și: Festivalul Internațional „George Enescu” 2023. Ce văd în prima săptămână

Nicușor Dan a replicat că deși este legitim să ne dorim o sală modernă de spectacole, trebuie respectați anumiți pași și nu este suficient ca cineva să facă un proiect.

„Legat de chestiunea cu băiatul de 20 de ani care desenează pe genunchi o Filarmonică.

Din păcate, Bucureștiul este plin de imobile făcute pe genunchi de băieți de 20 de ani sau mai mult.

Este legitim să vrem să avem o Filarmonică, dar trebuie să urmăm toți pașii pe care o știință a urbanismului și o știință a arhitecturii spun că trebuie făcuți pentru ca o Filarmonică să fie construită”.

Citește și: Festivalul „George Enescu” 2023. 39 de lucrări ale lui Enescu, prezentate

Festivalul Enescu a ajuns la a 26 ediție

În cadrul conferinței de presă, printre cei care au luat cuvântul au fost și Raluca Turcan, ministrul Culturii, Cristian Măcelaru, directorul artistic al festivalului, Gautier Capuçon, violoncelist francez, Cristina Uruc, manager interimar Artexim și Răzvan Dincă, președinte director general la Societatea Română de Radiodifuziune.

Festivalul din acest an are loc în perioada 27 august – 24 septembrie. Aproximativ 3.500 de artiști vor fi prezenți și vor fi puse în scenă 120 de concerte, dintre care 90 în București.

În cadrul evenimentului se vor prezenta 150 de soliști cu peste 60 de dirijori din orchestre din 16 țări. În cadrul ediției de anul acesta, nu va fi opera „Oedip” a lui George Enescu, în schimb vor fi 39 de alte lucrări ale compozitorului român în cadrul festivalului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
2 COMENTARII
  1. Și MIJLOACELE de TRANSPORT PUBLIC din București care NU au în dotare ALCOLOCK AUTOWATCH antidemaraj cu ETILOTEST pentru blocarea pornirii de către ȘOFERII BEȚI și prevenirea accidentelor cu victime multiple gen COLECTIV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Georgescu îl acuză pe Klaus Iohannis că urmărea să rămână la putere pe termen nelimitat

Georgescu îl acuză pe Klaus Iohannis că urmărea să...

Ziua Victoriei Revoluţiei Române și a Libertăţii. Mesajul lui Klaus Iohannis

Ziua Victoriei Revoluţiei Române a Libertăţii este comemorată în fiecare...

Albania interzice TikTok timp de un an. Decizia a fost luată după ce un adolescent a fost ucis luna trecută

Albania a anunțat, sâmbătă, că va interzice TikTok timp...

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și UDMR | Aktual24

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și...