vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziNicușor Dan: "PSD să se pronunțe. Fie susţine această manifestaţie care paralizează...

Nicușor Dan: „PSD să se pronunțe. Fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie îi retrage sprijinul politic lui Petrariu”

Nicușor Dan s-a întâlnit vineri, în a doua zi de grevă a angajaților de la Societatea de Transport București cu reprezentanții conducerii STB. Primarul general a vorbit ulterior, într-o conferință de presă, despre „opțiune reală” de întrerupere a contractelor de muncă pentru angajații care nu-și respectă contractele individuale.

„Înainte de discuţia asta de natură sindicală trebuie să prevaleze legea şi respectarea hotărârilor judecătoreşti. Am venit în dimineaţa asta aici pentru a ne asigura că din punct de vedere legal hotărârea judecătorească pronunţată ieri, care suspendă greva şi obligă la reluarea activităţii, este cunoscută de către toată lumea. Şi azi la ora 7 au plecat executorii judecătoreşti care, până la acest moment, au afişat hotărârea judecătorească pronunţată ieri în jumătate din autobaze şi depouri”, a spus Nicușor Dan.

Primarul general a amintit că hotărârea instanței este executorie și că cine nu o respectă comite o infracțiune.

„Suntem în momentul în care legea şi hotărârea judecătorească trebuie aplicată. Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie obligatorie săvârşeşte o infracţiune. Şi probabil că până la amiază, toţi angajaţii STB vor avea în mod oficial la cunoştinţă hotărârea judecătorească pronunţată ieri. În al doilea rând, avem în continuare de-a face cu o manifestare total iraţională, pentru că, chiar dacă oficial această hotărâre a fost comunicată în cursul zilei de azi, toată lumea ştie că ea s-a pronunţat ieri. Să nu reiei lucrul în aceste condiţii, riscând pierderea contractului de muncă, riscând condamnare penală, este o atitudine iraţională pe care sincer n-o înţeleg”, a spus Nicușor Dan.

„Avem o grevă care paralizează Bucureştiul”

Edilul i-a convocat vineri, la ora 12, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe şefii de autobaze şi de depouri, 20 de persoane, membri în conducerea STB și membri de sindicat.

„I-am convocat pentru două motive: breau să le transmit, prin ei, angajaţilor STB hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii şi a hotărârii judecătoreşti – nu se pune problema ca noi, într-un stat de drept să nu aplicăm o hotărâre judecătorească, și vreau să înţeleg care sunt acele probleme care pot să fie rezolvate, pentru că astfel câştigăm timp. Dar esenţial este ca noi să respectăm legea în statul român.

Şi al treilea lucru pe care vreau să vi-l spun, să transmit public prin intermediul dumneavoastră: cer Partidului Social Democrat să se pronunţe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureştiul şi afectează sute de mii de bucureşteni, organizată de un consilier general PSD. Un om care şi-a câştigat mandatul pe lista PSD. Şi atunci cer PSD să se pronunţe pe una din două opţiuni, fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu, care a organizat această grevă”, a mai spus primarul.

Citește și: Ce se întâmplă vineri cu greva angajaților Societății de Transport București – PressHub

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE