luni, 6 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateNoii cenzori de rit ceaușist: procurori și judecători anti-CEDO în România anului...

Noii cenzori de rit ceaușist: procurori și judecători anti-CEDO în România anului 2021

În ultimii ani, mai multe cazuri din parchete și instanțe ridică serioase semne de întrebare asupra libertății presei în România. Instanțele de judecată românești nu țin cont de hotărârile CEDO și obligă organizațiile media să șteargă din mediul online investigații jurnalistice.

Instanțele de judecată românești nu țin cont de hotărârile CEDO și obligă organizațiile media să șteargă din mediul online investigațiile jurnalistice despre politicieni și afaceriști controversați, în detrimentul interesului public. 

Astfel de decizii au fost emise de judecători împotriva Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație, Rise Project și cotidianul Libertatea. Pentru ca tabloul eșecului democrației din România să fie complet, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) și-a făcut un obicei din a ancheta jurnaliștii în urma unor delațiuni grosolane ale politicienilor. 

Citește articolul complet în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE