Noile arme hipersonice ale Rusiei îi dau un avantaj considerabil lui Putin, consideră experții

Data:

Lansată de ceva vreme în cursa dezvoltării rachetelor hipersonice ca Avangard, Kinjal, iar acum şi Zircon, Rusia este, potrivit experţilor, cu un „pas înainte” în domeniu, avantaj pe care l-ar putea utiliza în negocierile privind controlul armelor, arată o analiză France Presse.

Cu o viteză de zbor de până la Mach 9 şi cu o autonomie teoretică de 1.000 km, racheta hipersonică Zircon a trecut cu succes de un nou test luni, ceea ce apropie data punerii sale în serviciu în cadrul marinei ruse, ea urmând să fie instalată pe fregate şi submarine.

Această rachetă hipersonică face parte din panoplia de arme „invincibile” anunţată cu mare pompă în 2018 de către preşedintele rus Vladimir Putin, însoţite de un avertisment adresat ţărilor occidentale: „De acum, ne veţi asculta!”

Citește articolul integral în Newsweek România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.