Nou termen pentru repornirea apei calde în București

Data:

spot_img

Nou termen pentru repornirea apei calde în București: 21 august, ora 23.30. Noul termen a fost anunțat de Termoenergetica în seara zilei în care ar fi trebuit să vină apa caldă la robinetele blocurilor din Sectoarele 2, 3 și 4.

În acest moment, 40,2% din sistemul de termoficare din Capitală este oprit, fiind afectate, potrivit Termoalert, 3.734 de blocuri.

Atunci când a avut loc avaria majoră pe Magistrala Progresu-Berceni, pe o rețea cu o vechime de aproape 50 de ani, în zona Șoselei Olteniței, precum și cele produse la intersecția Căii Văcărești cu strada V.V. Stanciu și pe strada Luică, între străzile Reșița și Tudor Gociu, au fost afectate peste 5.000 de imobile, respectiv peste jumătate dintre cele racordate la sistemul centralizat, distribuite în toate sectoarele.

Locuitorii din circa 1.500 de clădiri, din Sectoarele 1 și 2, au reprimit între timp apă caldă, potrivit Termoenergetica.

Citește și: De ce s-a oprit apa caldă în jumătate din București. Când se rezolvă avaria

Cele mai afectate: Sectoarele 2, 3 și 4

Cele mai afectate sunt sectorarele 2 (1.041 de clădiri fără apă caldă, fie din cauza avariei, fie din cauza șantierelor de înlocuire a conductelor), 3 (1.273 de imobile și blocuri de apartamente) și 4 (1.341 de blocuri, majoritatea din cauza avariei, 9 pentru că are loc înlocuirea conductelor).

Pentru 100 de blocuri din Sectorul 2 așteptarea va fi și mai lungă, pentru că estimarea luării furnizării apei calde este 25 august, în timp ce pentru 28 se estimează data de 30 august. În aceste cazuri, nu este vorba despre o avarie, ci de șantiere de înlocuire a conductelor vechi de apă.

Citește și: FOTO Cum arată țevile care au ținut jumătate de București fără apă caldă

Furnizarea apei calde va fi reluată în trepte

Lucrările de reparaţii din cauza cărora mai mulţi locuitori din București nu au avut apă caldă sunt finalizate, iar în perioada imediat următoare cei afectaţi vor primi apă caldă, a anunțat, joi, la TVR Info, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan

„Există două componente ale problemei: transportul şi producţia. Noi ne ocupăm de transport, compania Ministerului (n.r. – Ministerul Energiei) se ocupă de producţie. Lucrările noastre s-au terminat azi.

Din momentul ăsta, CET Progresul poate să livreze la capacitate maximă, trebuie să pornească instalaţia şi, încet-încet, o să aibă oamenii apă caldă în sectoarele 2, 3 şi 4, în zilele următoare. Nu instant. Dar încet-încet”, a afirmat Nicuşor Dan.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related