luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateNoua șosea care duce în stațiunea Parâng, deschisă oficial traficului rutier

Noua șosea care duce în stațiunea Parâng, deschisă oficial traficului rutier

Proiectul de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng a fost finalizat, iar joi a avut loc recepția lucrărilor, a anunțat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Pentru modernizarea drumului s-au făcut lucrări pentru lărgirea părții carosabile la patru metri și turnarea de covor asfaltic, au fost amenajate rigole betonate, s-au construit podețe, ziduri de sprijin și parapet de siguranță. Pentru ca sporturile de iarnă să poată fi practicate în cele mai bune condiții, au fost construite și două tuneluri auto pe sub pârtia de schi. 

„Acest drum este o investiție foarte importantă în contextul dezvoltării turismului în Valea Jiului. Atât turiștii, cât și localnicii se pot bucura de un drum modern, care asigură un acces sigur și confortabil. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști și la dezvoltarea stațiunii. Nu ne oprim aici, am solicitat administrației locale o porțiune de teren pentru a amenaja și aici o parcare de 100 de locuri”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lucrările de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 6+600 – km 10+325, au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanțare derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei. 

Proiectul a fost realizat de administrația județeană, în parteneriat cu Primăria Petroșani, care a pus la dispoziție suprafețele de teren din domeniul public necesare amenajării acestei șosele montane care ajunge la cota 1.600.

(SURSA FOTO: CJ Hunedoara)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE