Noua șosea care duce în stațiunea Parâng, deschisă oficial traficului rutier

Data:

Proiectul de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng a fost finalizat, iar joi a avut loc recepția lucrărilor, a anunțat Consiliul Județean (CJ) Hunedoara.

Pentru modernizarea drumului s-au făcut lucrări pentru lărgirea părții carosabile la patru metri și turnarea de covor asfaltic, au fost amenajate rigole betonate, s-au construit podețe, ziduri de sprijin și parapet de siguranță. Pentru ca sporturile de iarnă să poată fi practicate în cele mai bune condiții, au fost construite și două tuneluri auto pe sub pârtia de schi. 

„Acest drum este o investiție foarte importantă în contextul dezvoltării turismului în Valea Jiului. Atât turiștii, cât și localnicii se pot bucura de un drum modern, care asigură un acces sigur și confortabil. Ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului de turiști și la dezvoltarea stațiunii. Nu ne oprim aici, am solicitat administrației locale o porțiune de teren pentru a amenaja și aici o parcare de 100 de locuri”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Lucrările de modernizare a DJ 709 F: DN7A – Cabana Rusu – Masivul Parâng, km 6+600 – km 10+325, au început în toamna anului 2018, în baza unui contract de finanțare derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, în valoare de 17,9 milioane de lei. 

Proiectul a fost realizat de administrația județeană, în parteneriat cu Primăria Petroșani, care a pus la dispoziție suprafețele de teren din domeniul public necesare amenajării acestei șosele montane care ajunge la cota 1.600.

(SURSA FOTO: CJ Hunedoara)

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? PMP are un...

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste....

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor de cloud computing | Aktual 24

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la...

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...