„Nu este nevoie de doze de rapel pentru toată lumea” – inventatoarea vaccinului Oxford anti-Covid

Data:

Profesor Sarah Gilbert, cea care a condus echipa de cercetători de la Universitatea Oxford care a pus la punct vaccinul produs ulterior de AstraZeneca, a declarat pentru Daily Telegraph că doar unele grupuri vulnerabile vor avea nevoie de o doză suplimentară după cele două administrate în rândul populației generale, altfel imunitatea are “durabilitate” în majoritatea cazurilor.

„Trebuie să dăm vaccinurile unor țări în care doar o mică parte a populației au fost vaccinată până acum”, a adăugat ea.


Organismul consultativ pentru vaccinuri din Marea Britanie urmează să dea în curând recomandarea sa finală asupra dozelor de rapel. Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a spus deja că ar trebui oferită o a treia doză persoanelor cu sistemul imunitar grav afectat, care reprezintă până la jumătate de milion de persoane în Marea Britanie. Nu s-a decis încă dacă sunt necesare mai multe doze și cine ar trebui să fie eligibil, conform G4Media.

(…)

Gasiți integral articolul pe G4Media.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“