“Nu există talibani mai moderați decât naziștii moderați în secolul trecut” – analist politic pe France Info

Data:

„Talibanii au încercat să-și refacă virginitatea de când au venit la putere”, a declarat Pierre Servent, jurnalist specializat în probleme de apărare și strategie militară duminică pe France Info.

„Încearcă să pară cât mai onorabili posibil pentru a putea discuta cu toată lumea. În plus, o fac, deoarece au fost stabilite contacte cu Franța pentru a facilita evacuările”, a continuat el. Dar, a avertizat el, “să nu ne îndrăgostim de ei, nu există talibani mai moderați decât naziștii moderați în secolul trecut”.

Între 1996 și 2001, au fost absolut incapabili să gestioneze statul”, a amintit Pierre Servent. „Afganistanul a fost sub perfuzia ONG-urilor, în timp ce talibanii s-au ocupat doar de problemele legii Sharia, executarea femeilor, ministerul viciului și virtuții”, a spus el, adăugând că acum vor trebui să rezolve „o serie de probleme”, mai ales financiare, pentru a guverna.

În ceea ce privește preluarea rapidă a puterii, Pierre Servent a explicat că talibanii au “câștigat teren continuu” din anii 2004-2005, “constatând dificultățile americanilor din Irak”, jucând pe “absența unui sentiment național real” și pe faptul că o parte a populației rămânea “nostalgică” față de talibani, aderând la ideologia legii Sharia și păstrând din 1996-2001 memoria “mai multă siguranță”.

Citește articolul complet în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“