Numărul angajaților statului a scăzut puternic la 1,23 milioane. Prima decizie a Guvernului Ciucă: Se dă drumul la angajări

Data:

Numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice a ajuns în luna septembrie la 1,23 de milioane de persoane, în scădere cu aproximativ 20.000 de posturi față de începutul anului, arată datele Ministerului Finanțelor analizate de Economedia. În acest context, reamintim că prima decizie a Guvernului Ciucă a fost să dea drumul la angajări pentru noi bugetari.

Cele mai recente date ale Ministerului Finanțelor arată că un total de 1.233.386 de posturi erau ocupate în sectorul bugetar, în septembrie 2020. Acest număr reprezintă cu 15.000 mai puține posturi decât la finalul anului 2020 și cu 20.000 de posturi mai puțin decât în luna februarie 2021, când se atinsese un număr de 1.253.454 de posturi.

Scăderea numărului de posturi ocupate a venit în contextul în care fostul Guvern Orban a stopat angajările la stat pe durata stării de alertă, măsură care a fost continuată pe durata Guvernului Cîțu. Guvernul putea face în această perioadă angajări pentru a acoperi pierderile de personal, cum ar fi cele prin pensionare sau plecare voluntară, informează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acte necesare pentru pașaport în 2024

Acte necesare pentru pașaport în 2024. În cazul adulților,...

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...