O aplicație pentru smartphone va reda într-un mod inedit istoria sitului arheologic Sarmizegetusa Regia

Data:

Fundația Mihai Eminescu Trust (MET) a dat publicității un comunicat de presă în care arată care vor fi activitățile pe care le vor derula în cadrul proiectului de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia. Rolul Fundației Mihai Eminescu Trust este de a implementa acțiuni de revitalizare și promovare a monumentului, cu începere din a șaptea lună a proiectului.

Proiectul de restaurare și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia, intitulat Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european, este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul programului RO-CULTURA. Promotorul acestui proiect este Consiliul Judetean Hunedoara care are ca parteneri Fundația Mihai Eminescu Trust și Møre og Romsdal fylkeskommune. Finanțarea nerambursabilă pentru acest proiect este de 1.897.384,23 euro, la care se adaugă contribuția Consiliului Județean Hunedoara în valoare de 848.865,92 euro. Durată totală a proiectului este de 42 de luni, iar locul de implementare este satul Grădiştea de Munte, comuna Orăştioara de Sus, aflată în judeţul Hunedoara.

Citește continuarea în ȘTIRILE TRANSILVANIEI

Știrile Transilvaniei
Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related