joi, 28 octombrie 2021
AcasăLa ziCulturăO artistă din Oradea a ajuns una dintre cele mai premiate pictoriţe...

O artistă din Oradea a ajuns una dintre cele mai premiate pictoriţe din Franţa

Şevalet, pânză, culori, imaginaţie şi un atelier dezordonat. Acestea sunt elementele care o ajută pe Daïa, pseudonimul artistei orădence Daniela Brosset, fostă Maier, să creeze picturi care să impresioneze privitorii şi să nască întrebări în mintea lor.

Spre deosebire de mulţi artişti contemporani, care pictează lucruri realiste, orădeanca excelează în opere abstracte, încărcate de simboluri. Are un palmares impresionant de premii şi a participat la zeci de expoziţii, iar de două ori pe an lucrările sale pot fi văzute în clădirea care adună capodoperele celor mai mari artişti ai lumii: Muzeul Luvru.

Daniela e pasionată de pictură de când era pe băncile şcolii, dar a urmat o carieră pedagogică inspirată de mama sa, profesoară. După ce a făcut studii superioare în domeniul învăţământului special, a fost angajată ca terapeut de artă la fosta Şcoală specială nr. 3 din Oradea.

Citiți articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE