sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateO casă din Cluj, ridicată cu bolțari din cânepă. Mașini de lux,...

O casă din Cluj, ridicată cu bolțari din cânepă. Mașini de lux, realizate cu această plantă

O casă din Cluj a fost ridicată cu ajutorul bolțarilor din cânepă, plantă care ajută multe domenii. Cânepa este folosită chiar și în realizarea mașinilor de lux sau a cosmeticelor.

Cânepa a început să fie folosită pentru numeroase lucruri, fiind utilă în mai multe domenii. Proprietățile sale sunt foarte apreciate așa că planta este utilizată și în construcții, sub formă de cărămizi, sau chiar ca izolație pentru mașinile de lux.

Un metru pătrat construit din cânepă, împreună cu manopera, costă între 40 și 150 de euro. Proprietarul casei mărturisește că tehnica este deseori folosită în străinătate pentru ca locuința „să fie călduroasă”. Cu tot cu manoperă, un metru pătrat construit cu acest material costă între 40 și 150 de euro.

Citește articolul integral în Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE