O decizie cu implicații importante: un tânăr care voia să se căsătorească cu o fată de 14 ani, trimis în judecată

Data:

O decizia a procurorilor ar putea avea implicații importante în comunitățile rome care încă mai practică căsătoria minorilor.

Pe rolul Judecătoriei Iași se află un dosar penal în care un tânăr din Ciurea este acuzat de act sexual cu o minoră de 14 ani. Cei doi au avut o relație cu permisiunea părinților fetei, dar acest lucru nu l-a scăpat de acuzație pe tânăr.

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, la data de 12 septembrie 2019, lucrătorii Postului de Poliție Ciurea au fost sesizaţi de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași cu privire la faptul că „o minoră a fost internată la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Elena Doamna cu diagnosticul de sarcină în 6 săptămâni, în urma raporturilor sexuale pe care le-a întreţinut cu o persoană majoră.”

Din probatoriul administrat, ulterior, de procurorul de caz a reieșit că, la începutul anului 2018, minora, în vârstă de 14 ani la acea dată, l-a cunoscut pe inculpatul care avea vârsta de 18 de ani împliniți, „între aceştia dezvoltându-se o relaţie de prietenie, iar la scurt timp cei doi s-au mutat împreună, având permisiunea părinţilor persoanei vătămate.

În aceste condiţii, începând cu luna mai 2018, inculpatul major şi minora au întreţinut raporturi sexuale consimţite, în urma cărora cea din urmă a rămas însărcinată.”

Continuarea în Reporteris.ro


Citește și: 2.000 de euro pe noapte, cazarea la Cluj în timpul UNTOLD. Camere de 10 ori mai mult decât în Dubai

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related