O fabrică de „hidrogen verde” va pune Galațiul pe harta europeană a energiei

Data:

Galațiul va deveni centru regional de producere a „hidrogenului verde”, grație unui proiect în valoare de 32 milioane de euro ce ar urma să fie finanțat direct de Comisia Europeană (CE), a declarat în exclusivitate pentru „Viața liberă” europarlamentarul Dan Nica, membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) a Parlamentului European și raportor pe principalul program european de cercetare și inovare, „Orizont Europa”.

Proiectul ce ar urma să fie dezvoltat la Galați este parte a unui plan mai amplu prin care Comisia Europeană își propune să realizeze un „ecosistem” european al hidrogenului, de la cercetare și inovare la producție și infrastructură. Ținta ar fi ca hidrogenul să joace un rol major în reducerea emisiilor de carbon, ca parte a strategiei europene Green Deal, respectiv, a pachetului de măsuri „Fit for 55”.

Citește și: Înregistrări explozive: traficanți, polițiști și sacoșe de bani. „Noi ne mințim că păzim frontiera”

Hidrogenul este privit ca o alternativă la combustibilii fosili, însă, în același timp, CE își propune ca noul tip de combustibil, produs prin electroliza apei, să fie obținut exclusiv prin utilizarea energiei regenerabile. Un astfel de „ecosistem” local de producere a „hidrogenului verde” este ceea ce s-ar numi o „Hydrogen Valley” (Vale a hidrogenului – n.r.). În Europa există deja câteva astfel de „ecosisteme”, dar se doresc o multiplicare și o dezvoltare a acestora.

Continuare în Viața Liberă!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...