O femeie care făcea sport, ucisă de câini în București. Poliția locală: animalele erau pe teren privat

Data:

O femeie în vârstă de 43 de ani a murit, sâmbătă, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Ar fi vorba despre aceeași femeie care în luna aprilie a anului trecut a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost atacată de câini în aceeași zonă.


UPDATE: Echipajele ASPA au prins un câine cu sânge pe corp, posibil dintre cei care au atacat-o pe femeie.

„Până acum a fost capturată o femelă prin tranchilizare de la distanță. Aceasta are sânge pe corp, urmează a se stabili dacă aparține victimei sau altui animal găsit decedat aici pe câmp”, a arătat instituția, într-un comunicat de pres.

Unul dintre câinii tranchilizați de către echipele ASPA
Unul dintre câinii tranchilizați de către echipele ASPA

UPDATE: ASPA a strâns 120 de câini din zona Lacului Morii

„Zona Lacului Morii este cunoscută de noi pentru că este cu câini fără stăpân. Din aprilie anul trecut și până în prezent, ASPA a derulat zeci de acțiuni în această zonă. Am ridicat peste 120 de câini, de atunci. Am sesizat la rândul nostru către alte autorități. Noi am spus-o: capturarea nu rezolvă cauza, ci efectul.

Noi luăm de pe străzi câinii pe care îi găsim. Dar dacă nu colaborăm să prevenim aceste incidente, acestea se vor petrece în continuare”, a declarat Cătălina Trănescu, reprezentantul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Aceasta a menționat că mulți câini au proprietari și Poliția Locală Sector 6 ar fi trebuit să verifice pe acei proprietari și să dea amenzi dacă îi lasă pe domeniul public.

„Fenomenul s-a agravat în ultimii ani. Sunt proprietăți private neîngrădite, unde câinii se plimbă în voie, nu sunt sterilizați și se înmulțesc excesiv.

O dată ridicați din teritoriu de către ASPA, sunt duși în cele trei centre ale noastre, unde sunt sterilizați și microcipați și dați spre adopție. Ceea ce este în continuare pe terenuri nu sunt câini luați de la noi, ci din curți, depozite, șantiere private”, a mai explicat Cătălina Trănescu.

Reprezentantul ASPA a menționat că teritoriul este vast și autoritatea a identificat mulți pui în zonă.


UPDATE: Consilierul municipal Diana Mardarovici (PNL) spune că sumele alocate anual pentru ASPA București din bugetul Primăriei Capitalei sunt imense, cerând „un raport detaliat de la conducerea acestei instituții subordonate a PMB, care are atribuții exclusive si misiunea de a gestiona câinii fără stăpân, și un plan clar de acțiuni pentru a evita astfel de tragedii în viitor!”.


Victima alerga în momentul în care a fost atacată de o haită de câini. „Astăzi, 21 ianuarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană care alerga în zona unui lac, din Sectorul 6, ar fi fost mușcată de câini”, arată Poliția Română.

Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu comuna Chiajna, a precizat Poliția Locală Sector 6.

Citește și: Rușii fac din Moscova o cetate asediată deși n-o atacă nimeni. Și un precedent terifiant

„Terenul a aparținut unui CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Locul unde a fost mușcată de câini femeia din București.
Locul unde a fost mușcată de câini femeia din București.

Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Gilulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor”,se justifică Poliția locală, într-un comunicat de presă.

Mai mult, instituția susține că nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia.

„Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36”, menționează polițiștii locali.

Ce declarau reprezentanții ASPA anul trecut: Câinii fug în curți

În aprilie anul trecut, când femeia care a murit acum a mai fost atacată prima dată de câini și rănită grav, ASPA explica că de la începutul anului 2022 instituția a fost sesizată de mai multe ori să intervină în zonă, însă nu toți câinii au fost ridicați deoarece intrau pe proprietăți private unde echipajele instituției nu pot interveni.

Reprezentanții Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) spuneau că ar fi încercat zilnic să prindă câinii, dar nu au reușit pentru că animalele ies pe domeniul public doar noaptea, când nu pot folosi arma cu tranchilizant, scrie Hotnews.

Ziua, câinii se retrag pe proprietăți private, unde instituția nu are competențe. Mai mult, ei acuzau că nu sunt sprijiniți de Poliția Locală a Sectorului 6.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...