O fetiță din Ucraina și-a recuperat telefonul furat de ruși, după ce soldații ucraineni l-au capturat pe cel care-l deținea

Data:

Ivanka, o fetiță de 10 ani din Ucraina, și-a recuperat telefonul mobil confiscat de ruși, după ce soldații ucraineni l-au capturat pe militarul inamic care-l deținea, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina.

Un mecanic-șofer dintr-o divizie a forțelor armate ruse a fost capturat de Unitatea de recunoaștere ucraineană a Brigăzii 93, care a efectuat o operațiune în estul localității Trostyanets, din regiunea Sumy. Cu prilejul percheziției, asupra militarului a fost găsit un telefon mobil roșu și un powerbank cu strasuri. La început, prizonierul a susținut că sunt lucrurile sale.

De pe telefon erau efectuate mai multe apeluri către Rusia. Doar că în lista de contacte erau și numere ucrainene salvate cu numele „Tati” și „Mami”.

Soldații ucraineni au sunat la aceste numere. Așa au descoperit că telefonul aparține Ivankăi, o fetiță de 10 ani, și fusese furat de soldații ruși.

„Au strigat și ne-au agresat. Au spus că e ca și cum i-am filma”


Mama Ivankăi, Elena, își amintește:

„Pe 15 martie am lăsat toată familia pe coridorul de evacuare de la Trostianeț, la momentul ocupației. În timp ce stăteam în coloana de evacuare, militarii ruși s-au apropiat și au zis să dăm toate telefoanele. La plecarea din oraș, militarii ruși mergeau cu o cutie de carton și au luat telefoanele de la toți cei care plecau din oraș, amenințând că trag. Au strigat și ne-au agresat.

Au spus că e ca și cum i-am filma. Au trecut vreo trei zile, băieți m-au sunat pe numărul meu și m-au întrebat: Tu ești mami? I-am răspuns: Da. Dmitro, din brigada 93, a spus că au găsit un telefon la un prizonier militar rus.

Ne-au întrebat dacă suntem în viață. Am fost atât de încântată, că nu am crezut de la început, am crezut că e un fel de glumă. Ivanka a plâns mult pentru că telefonul a fost luat. Și chiar dacă soțul meu le-a spus băieților să țină telefonul pentru ei, tot ni l-au trimis”.

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un soldat de la o unitate militară din Focșani, găsit împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8...

Profesori din zonele ucrainene ocupate de Rusia, torturați pentru că au refuzat să predea limba rusă

Profesorii din zonele eliberate de ucraineni de sub controlul...

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost țintuit la pat de COVID

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru...

PSD l-a exclus pe deputatul Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un băiat

PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel...