O gălăţeancă îşi terorizează vecinii, iar oamenii legii nu îi pot apăra

Data:

La o primă vedere, ar fi câteva pârghii prin care putem cere intervenția autorităților statului în scopul de a ne proteja împotriva abuzurilor sau pericolelor emanate de indivizi certați cu bunul simț sau aflați într-o stare de tulburare psihică. În realitate, în momentul de față, nu există nicio lege eficientă care să prevadă o procedură valabilă de la cap la coadă pentru a izola cumva pericolul pe care astfel de indivizi îl reprezintă nu doar pentru societate, ci și pentru cei care au ghinionul să locuiască în același perimetru cu ei.

Confirmă o astfel de situație cazul proprietarilor din blocul CD 2, aflat în cartierul de lângă Gara CFR. Teroarea pe care oamenii o trăiesc de ani de zile are accente dramatice și patologice și a trecut prin toate fazele și pe la toate ușile instituţiilor care ar fi capabile, teoretic, să facă ceva. Totul din cauza unei vecine, profesoară, care, din cauze asupra cărora nu s-ar cădea să ne antepronunţăm, le face viața un coșmar. La adăpostul apartamentului asupra căruia are drept de proprietate și în care locuiește în momentul de față singură, femeia face zgomote. Noapte de noapte, vecinii aud bocănituri bizare, ca la fierărie sau în alt atelier unde bătutul sistematic e cheia. De la vorba bună, la intervenţia asociaţiei de proprietari în povestea aflată la limita deranjului ordinii publice, ca să nu mai spunem de pericol, s-a încercat absolut orice variantă. Bineînțeles, poliția a fost printre primele apelate în momentul în care negocierile cu vecina zgomotoasă au eşuat lamentabil.

Astfel, profesoara a primit amenzi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi nu atâtea câte ar fi meritat, susţin vecinii disperaţi, dar asta pentru că poliţiştii nu au putut da sancţiuni decât pentru faptele pe care le-au putut constata prin propriile simţuri. Numai anul trecut, femeia ar fi încasat, de la Secţia 5, patru astfel de amenzi, în acest an reușind să nu mai capitalizeze nicio sancţiune. Şi nu pentru că s-ar fi cuminţit, susţine vecina sa de la parter. „Nu mai ştiu ce să fac, bocăne întruna. Nu poți să îi mai spui să se potolească, pentru că mai rău face. Am chemat poliţia, că de la atâta bătaie a început să mi se fisureze şi tavanul. Au venit, m-au chemat şi pe mine la secţie, au spus că nu au ce să îi facă.

De multe ori, când vine poliţia, se opreşte şi noi nu avem dovadă, ne-a spus disperată doamna Mitrofan, una dintre cele mai nefericite „beneficiare” ale vecinătăţii cu profesoara. Probleme cu femeia, rămasă singură după ce s-a despărţit de soţ, iar copilul i-a plecat la facultate, au semnalat mai mulţi vecini. Niciunul nu a găsit însă şi soluţia care să rezolve problema, pentru că amenzile, singura pârghie a poliţiei în astfel de situaţii, nu sunt de natură să o liniştească.

Citește articolul complet în viața liberă.ro

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“