O gălăţeancă, numărul 1 pe ţară la Matematică şi la Germană

Data:

Mara Ioana Zaharia este în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi face parte din categoria aceea de elevi geniali. Cu multă muncă, depusă în mod natural, are rezultate de excepţie pe toate planurile. A dovedit că poate fi fruntea şi la ştiinţele exacte, şi la cele de la uman, obţinând, în anul şcolar trecut, locul 1 la nivel naţional atât la Matematică, cât şi la Germană, dar şi calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale ale ambelor olimpiade.

Mara Ioana Zaharia a primit, în aprilie anul acesta, Premiul I şi Medalia de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ.

Citește și: INTERVIU Ce se va schimba în Italia și în UE după ce Giorgia Meloni devine prim-ministru

Ea a fost evaluată la proba de concurs cu punctaj maxim. Mai mult decât atât, deşi a concurat cot la cot cu elevi mai mari, Mara a reuşit să se califice după baraj şi în lotul lărgit pentru faza internaţională a olimpiadei la această disciplină, ocupând un onorant loc 11, din 58 de elevi prezenți la baraj.

Au urmat apoi alte probe de baraj, şi eleva de la CNVA s-a clasat în primii 12 matematicieni pe ţară, fiind selectată şi în lotul restrâns, din care numai şase s-au calificat apoi la fazele internaţionale.

Mara susţine că s-a îndrăgostit de Matematică din clasa a V-a, când a obţinut prima calificare la faza naţională a olimpiadei la această disciplină. Apoi a crescut, ajungând ca în clasa a VIII-a să aibă deja prima selecţie în lotul lărgit pentru internaţionalele de juniori.

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related