O gălăţeancă, numărul 1 pe ţară la Matematică şi la Germană

Data:

Mara Ioana Zaharia este în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” şi face parte din categoria aceea de elevi geniali. Cu multă muncă, depusă în mod natural, are rezultate de excepţie pe toate planurile. A dovedit că poate fi fruntea şi la ştiinţele exacte, şi la cele de la uman, obţinând, în anul şcolar trecut, locul 1 la nivel naţional atât la Matematică, cât şi la Germană, dar şi calificări în loturile lărgite pentru fazele internaţionale ale ambelor olimpiade.

Mara Ioana Zaharia a primit, în aprilie anul acesta, Premiul I şi Medalia de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ.

Citește și: INTERVIU Ce se va schimba în Italia și în UE după ce Giorgia Meloni devine prim-ministru

Ea a fost evaluată la proba de concurs cu punctaj maxim. Mai mult decât atât, deşi a concurat cot la cot cu elevi mai mari, Mara a reuşit să se califice după baraj şi în lotul lărgit pentru faza internaţională a olimpiadei la această disciplină, ocupând un onorant loc 11, din 58 de elevi prezenți la baraj.

Au urmat apoi alte probe de baraj, şi eleva de la CNVA s-a clasat în primii 12 matematicieni pe ţară, fiind selectată şi în lotul restrâns, din care numai şase s-au calificat apoi la fazele internaţionale.

Mara susţine că s-a îndrăgostit de Matematică din clasa a V-a, când a obţinut prima calificare la faza naţională a olimpiadei la această disciplină. Apoi a crescut, ajungând ca în clasa a VIII-a să aibă deja prima selecţie în lotul lărgit pentru internaţionalele de juniori.

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Au fugit de Putin și se pun la adăpost

Un efect mai puţin cunoscut al războiului din Ucraina:...

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...