O instanță din România i-a recomandat unui poliţist să urmeze cursuri de caligrafie

Data:

Judecătorii păşcăneni i-au recomandat, oficial, unui poliţist să urmeze cursuri de caligrafie. Unul dintre procesele verbale completate de acesta a fost atacat de contravenient pe motiv că era absolut ilizibil. Judecătorii au reușit totuși să-l descifreze.

Alexandru C. fusese sancționat pentru că ar fi depășit limita legală de viteză la Boureni, pe drumul european şi pentru că ar fi încălcat marcajul longitudinal continuu dintre sensurile de mers. Primise o amendă de 1.450 lei și i se ridicase permisul de conducere în vederea suspendării.

Șoferul semnase procesul-verbal, dar cu mențiunea „nu recunosc”. Ulterior, el s-a adresat Judecătoriei Pașcani, cerând declararea nulității procesului-verbal, printre altele pentru că descrierea faptei și temeiul legal al amenzii erau indescifrabile.

Citește și: Ministrul Educației, acuzat că și-a plagiat colegii și conducătorul de doctorat

În aprecierea șoferului, acest fapt echivala cu lipsa mențiunilor respective și deci, cu nulitatea actului. Judecătorii nu au fost însă de aceeași părere. 

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ajutorul militar pentru Ucraina, aprobat de Camera Reprezentanţilor din SUA

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un uriaş...

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă să cedeze | DW

Fără muniție livrată de americani, frontul din Ucraina riscă...