O mamă își caută de șapte ani fiica traficată. România e lider la traficul de persoane

Data:

O mamă e disperată: fiica ei a dispărut în octombrie 2014. De atunci n-a mai văzut-o, deși a mers și până în Germania pentru a o căuta.

Suntem lideri la traficul de persoane

Daniela Grecu trăiește de șapte ani coșmarul vieții sale. Simona, fiica ei de 26 de ani, o tânără cu două facultăți și un masterat, a dispărut într-o seară de octombrie. Fără acte de identitate și fără bagaje. Era prietenă cu un fost coleg de liceu, Ionuț B.

Inițial, familia Simonei a crezut că este o relație serioasă, băiatul făcuse și el o facultate, îi știau și pe părinții lui. Cum Brăila e un oraș mic, au aflat ulterior că iubitul fetei era pasionat de „păcănele” și de alte jocuri de noroc.

Citește și: Lavinia Braniște: „Pandemia ne face să ne îndoim de noi înșine și de profesiile noastre”

„Fata mea era un copil timid, un copil eminent. Nimic nu i-a lipsit, avea apartamentul ei moștenit de la bunica, avea mașină, avea serviciu. Deci nu e un caz din cele cu fete sărace care fug după iluzii. Dar băiatul ăsta i-a sucit mințile. Cu două săptămâni înainte de a dispărea, Simona era schimbată, parcă îi era frică de ceva. Venea de la lucru, spunea că îi e frig, avea o privire ciudată”, spune Daniela Grecu.

După dispariție, la telefonul mobil al fetei a răspuns Ionuț B. „Mi-a spus că telefonul Simonei e amanetat, iar mașina ei e la un cămătar, dacă vreau să o răscumpăr să dau 2.200 de euro”, continuă femeia.

Atunci, părinții Simonei și-au dat seama că e ceva grav, că fiica a intrat într-un bucluc, că le-a ascuns ceva. Ulterior au aflat de la o prietenă a Simonei că iubitul ar fi filmat-o când au făcut sex și că ar fi șantajat-o.

Un posibil caz „Loverboy”

Printre diversele forme de recrutare și exploatare a victimelor traficului de persoane se află și metoda „Loverboy”. Iubitul promite căsătorie, iubire veșnică și călătorii de vis în țări străine.

Tânăra îndrăgostită se pomenește fără acte de identitate, sechestrată, drogată, agresată și îndatorată de iubitul devenit stăpânul ei, care o trimite să se prostitueze, în contul datoriei.

Din aproape 500 de persoane traficate înregistrate în România în 2018, aproximativ 350 erau exploatate sexual, arată DIICOT. Dintre acestea, 75% erau femei și 23% bărbați. România se află în top 5 țări UE furnizoare de victime ale traficului uman, alături de Ungaria, Franța, Olanda și Bulgaria.

Articolul Integral, în Europa Liberă!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...