O nouă amânare în licitația de 1 miliard de euro pentru unul dintre cele mai grele sectoare montane de pe autostrada A1 Sibiu – Pitești

Data:

Licitația de 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița – Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu – Pitești, de 31,33 km lungime a primit o nouă amânare, chiar cu două zile înainte de depunerea ofertelor finale. Șase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania și Austria s-au precalificat pentru evaluarea finală la licitație și ar fi trebuit să-și depună ofertele pe 30 septembrie, asta după ce și așa pe 20 ale lunii CNAIR mai decalase o dată termenul.

„CNAIR SA a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare și Execuție “Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”, până la data de 20.10.2021, ora 15:00”, transmite Compania.

La termenul de 20.10.2021 vor depune oferte doar cele 6 firme precalificate de CNAIR în etapa 1 a acestei proceduri de licitație restrânsă.

CNAIR deja decalase o dată termenul, când a anunțat pe 20 septembrie că ofertele urmau a fi depuse pe 30 septembrie.

„Reiterăm că această prelungire s-a acordat ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștință operatorilor economici prin clarificările publicate. Prin această prelungire, CNAIR are în vedere asigurarea unei maturități a ofertelor ce vor fi depuse raportat la complexitatea obiectivului de investiție”, explică CNAIR.

Pe 23 iulie CNAIR anunța că șase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania și Austria s-au precalificat pentru evaluarea finală la licitație.

1. ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

2. ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S.

3. ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER S.p.A.

4. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA

5. IMPRESA PIZZAROTTI & C S.p.A.

6. ASTALDI SPA

Contractul „Proiectare si Executie “Autostrada Sibiu – Pitesti, Sectiunea 2: Boita – Cornetu”, o secțiune din A1 de circa 31,33 km lungime, a fost scos la licitație în decembrie 2020. Valoarea estimată a contractului scos la licitație este între 4.635.473.646,00 RON fără TVA și 5.268.944.216,10 RON fără TVA.

Contractul are un termen de 24 luni pentru perioada de proiectare, 64 luni pentru perioada de execuție și cel puțin 60 luni pentru perioada de garanție a lucrărilor.

31 de km cu 7 tuneluri și 27 de viaducte pe parcurs

Tronsonul de 31,33 de km presupune construcția a 7 tuneluri cu o lungime totală de peste 4,9 km, 27 viaducte, 22 poduri, un ecoduct de circa 210 metri lungime în zona Lazaret și alte câteva sute de lucrări de consolidare, susținere și structuri de stabilizare.

Licitația CNAIR are o componentă de precalificare pentru constructorii care vor depune oferte, iar ofertele vor fi adjudecate pe baza celui mai bun raport calitate – preț, componenta financiară contând 50%.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...