O nouă dezbatere publică pentru strategia Văii Jiului

Data:

Strategia Văii Jiului trebuia finalizată de câteva luni. Urmează însă o nouă dezbatere. Firma de consultanță angajată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor europene a predat, în iunie, o nouă serie de documente.

Dezbatere publică prin videoconferință

Valea Jiului, membră a Platformei regiunilor carbonifere în tranziție,  beneficiază, gratuit, de asistență tehnică pentru întocmirea unei strategii care să stea la baza atragerii banilor europeni din Fondul pentru tranziție justă. Numai că, de mai bine de un an și jumătate, se tot lucrează la documentații, strategii, proiecte.

Din prima regiune din România cu pași în atragerea fondurilor pentru tranziția justă, Valea Jiului ar putea pierde banii europeni puși la bătaie, care se împart între mai multe regiuni din România.

Pentru Valea Jiului urmează, în noiembrie, o nouă dezbatere publică. Și asta în condițiile în care strategia județeană nu e nici ea finalizată.

”În cadrul derulării procedurii de evaluare de mediu pentru strategia de dezvoltare economică, socială și de mediu a Văii Jiului (2021-2030), Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de Strategie și a  Planului de acțiuni aferent, finalizarea Raportului de mediu și a Studiului de evaluare adecvată  elaborat pentru acesta și organizarea dezbaterii publice a acestor documente în data de 09 noiembrie 2021, începând cu ora 11.00”, informează ministerul de resort.

Citiți articolul integral pe GAZETA DE DIMINEAȚĂ

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...