O nouă etapă a proiectului „Hub for Business Journalism”

Data:

Tinerii participanți la proiectul „Hub for Business Journalism” trec în următoarea etapă: un stagiu de practică în parteneriat cu cele mai bune publicații din presa centrală a României.

„Hub for Business Journalism” este un proiect marca Freedom House, prin care ne propunem să aducem un suflu nou în jurnalismul economic și de business din România. Proiectul este adresat jurnaliștilor și tinerilor pasionați de jurnalism de business. Mentorii și totodată editorii coordonatori ai proiectului sunt Dan Popa, Constantin Rudnițchi și Paul Prisecaru.

Participanții la stagiul de practică sunt: Melania-Ioana Agiu (Adevărul), Elena Balaban (Euractiv), Mihai Bălan (Profit.ro, Năsăudeanul), Ștefan Chețan (RFI, Betanova), Roland Kristo (Economedia), Camelia Matache (NewMoney), Sergiu Mitrescu (HotNews), Moiș Daniela (HotNews), Andreea-Delia Mușețescu (Financial Intelligence, Argeșul Online), Radu Stochiță (Newsweek), Miruna Țuțuianu (Financial Intelligence), Maria Voinea (PressHub, Ziarul de Iași).

  1. Melania-Ioana Agiu este redactor economic pentru Adevărul. A debutat în presă la ziarul Bursa. Melania este absolventă a unui program de Master din cadrul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea București.
  1. Elena Balaban este licențiată în Științe Politice, iar în momentul de față participă la un program masteral în cadrul Academiei de Studii Economice, având specializarea Economie Internațională și Afaceri Europene.
  1. Mihai Bălan este consultant, specializat pe politică energetică. După o perioadă de lucru în corporație, s-a reorientat către jurnalism. Cu o experiență de 20 de ani în sectorul energetic, a conceput proiecte atât pentru firme mari de profil, cât și pentru instituții locale, naționale și europene.
  1. Ștefan Chețan conduce publicația locală Betanova din Cluj. Ștefan a absolvit specializarea „Jurnalism” din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (UBB). În paralel, studiază „Contabilitate și Informatică de Gestiune” din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor (UBB).
  1. Roland Kristo a fost stagiar la Centrul Român de Politici Europene, iar în prezent este redactor la Political Economy Review. Își propune ca în viitor să se specializeze în politici publice. Roland studiază Filosofie, Politică și Economie la King’s College London.
  1. Camelia Matache a fost redactor pentru Ziarul Profit și Ziarul Top. Este interesată în mod special de politici europene și naționale privind infrastructurile strategice şi mobilitatea de capital. Camelia a studiat Jurnalism în cadrul Universității din Pitești.
  1. Sergiu Mitrescu este interesat de macro-economie, analize comparative de economie politică și reziliență sistemică la șocuri externe. Are experiență în organizații nonguvernamentale și este absolvent de Relații Internaționale, Economie Politică și Studii de Securitate în Birmingham, Marea Britanie.
  1. Daniela Moiș își propune ca în acest proiect să analizeze și ancheteze, din punct de vedere jurnalistic, anumite carențe ale societății. Daniela este licențiată în Științe Politice și a absolvit studii masterale în domeniul studiilor de dezvoltare și eticii relațiilor internaționale.
  1. Andreea-Delia Mușețescu este pasionată de jurnalism, cu precădere de jurnalismul investigativ. Încă din liceu și-a urmat pasiunea pentru filologie și pentru dezbateri, iar în prezent studiază limbile română și franceză la Universitatea din Pitești.
  1. Radu Stochiță este asistent de comunicare la CNS Cartel ALFA și asistent de cercetare pentru Bowdoin College, Maine. De asemenea, documentează schimbarile în tehnologie și muncă pentru platformele online MindCraft Stories, Baricada și Jacobin. Momentan scrie o lucrare de licență despre condițiile de munca din industria de jocuri video.
  1. Miruna Constantina Țuțuianu a fost analist economic în cadrul Ambasadei Emiratelor Arabe Unite în România. Este interesată de interacțiunile dintre mediul de afaceri și alte domenii cum ar fi cel politic și cel social. În momentul de față, Miruna este doctorandă în cadrul SNSPA.
  1. Maria-Cristina Voinea face parte, începând din mai 2020, din proiectul Factual. A participat la o serie de ateliere online despre fake news și propagandă în mass media, organizate de Funky Citizens. Maria este licențiată a Facultății de Relații Economice Internaționale (ASE) și îți propune să continue studiile cu un program masteral în același domeniu.

Pe perioada stagiului, cei selectați vor scrie articole pe subiecte de economie și business, atât pentru publicații generaliste, cât și pentru cele de business și economice din România. Materialele rezultate vor fi difuzate de publicațiile partnere și preluate în secțiunea economică a PressHub.


Freedom House România este o organizație non-profit, nepartinică, ce promovează libertatea, democrația și drepturile omului. Cu un renume bine întemeiat, Freedom House România activează în domeniile: drepturile omului și libertățile fundamentale, democrație și stat de drept, bună guvernare și integrare europeană, educație civică.

PressHub este o rețea de presă locală creată de Freedom House România. Aceasta a fost construită în colaborare cu ziariștii din mediul local, care sunt dedicați profesiei lor și care apără interesul public. PressHub.ro este platforma celei mai numeroase echipe editoriale cu peste 50 de jurnaliști din peste 30 de publicații locale din toată țara.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...